Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Blankin trijumf pred krcatim Gripama
(Rejting 0 od 5)
3sport
Autor: Hrvoje Slišković/www.jutarnji.hr   
Srijeda, 13 Veljača 2008 12:18
Napokon je Blanka Vlašić imala pravu suparnicu u jednom nadmetanju u skoku u vis. Vita Palamar došla je sa svjetskom prvakinjom do skokova preko dva metra, ali nije mogla preko te visine.
Letvica je bila na 201 centimetar, što je bila visina novog rekorda splitskog mitinga (Vlašić i Veneva su 2007. preskočile 200 cm), ali i novi ukrajinski dvoranski rekord (rekorderka je baš Palamar sa 200 cm). Više od 6000 gledatelja stajalo je na nogama i nosilo Blanku preko te letvice. Ove večeri Blanka se nije borila samo protiv letvice nego i bolova u kuku i zbog toga joj je podrška s tribina značila više nego inače.

Gripe proključale
Presudili su drugi pokušaji na 201 cm. Prva je na zaletištu bila Palamar, a letvica se nakon par sekundi 'predomišljanja' ipak srušila. Blanka je preskočila tu visinu i Gripe su još jednom proključale.

Naša atletičarka je toliko snage i želje unijela u taj skok da se jedva zaustavila na strunjači i zamalo je završila na podu. Rušenje na 201 cm bilo je prvo Blankino. Iz prve je preskakala 185, 192, 195 i 198.

Kada je ostala sama na zaletištu, postavila je letvicu na 205 cm, što bi bio najbolji rezultat godine na svijetu te izjednačenje hrvatskog dvoranskog rekorda. Za posljednja dva skoka odustala je od hita AC/DC 'Highway to Hell', koji ju je odveo do pobjede i rekorda mitinga te poželjela samo skakati uz pljesak publike.

No, sa zdravstvenim problemima (dugačkim plavim flasterom pokušala je neutralizirati bolove u kuku s kojima se probudila na dan natjecanja) posljednjih dana bilo je teško očekivati izjednačenje vlastitog dvoranskog rekorda. Ne zaboravimo da Blanka ove srijede ne bi ni skakala da se nije radilo o mitingu u njezinu rodnom gradu.

A kada već spominjemo publiku, valja naglasiti da su u svakom pokušaju bodrili svaku skakačicu. Čak i kada se Palamar u izravnom dvoboju s njihovom najvećom ljubimicom Blankom borila za pobjedu.

"Zbog boli u kuku plakala sam jutros na treningu. Samo zahvaljujući doktoru i fizioterapeutu ipak sam nastupila. Dokazala sam da i s jednom nogom mogu preskočiti dva metra", rekla je Blanka za HTV neposredno nakon trijumfa i obećala: "Iduće godine ću u Splitu sigurno preskočiti i 205 cm".

Čičerova daleko od forme
Ana Čičerova nije mogla pratiti tempo dvije najbolje skakačice. Ruskinja je daleko od forme s kojom je osvojila srebro prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Osaki. Tek je uz dosta, dosta sreće preskočila 192 centimetra, a na 198 nije imala izgleda.

www.jutarnji.hr

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.