Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Kajaktlon:: Od gumenjaka, preko kanua do Necky-a
(Rejting 0 od 5)
3sport
Autor: Krešimir Jurlin   
Nedjelja, 13 Svibanj 2007 11:50
Koje su zajedničke osobine sudionika našeg jučerašnjeg "kajaktlona", starosti od 15 do 55 godina i sportskog iskustva od rekreativaca koji se zabavljaju do olimpijca? Dok je Nikica Ljubek postavljao rekord staze koji će se teško srušiti, Dikon i Radić veslali su u egzotičnom kajaku na napuhavanje "što pušta na sve strane", Chura u kanuu trosjedu...
U organizaciji «Triatlon kluba Jarun», bez ikakvih nezgoda i s ponekom zgodom, održan je 1. Jarunski kajak xterra triatlon, ili kraće: «kajaktlon».

Koje su zajedničke osobine sudionika našeg jučerašnjeg "kajaktlona", starosti od 15 do 55 godina i sportskog iskustva od rekreativaca koji se zabavljaju do olimpijca? To ne znam, ali znam ukratko opisati tijek utrke.

Svakako najviše mjesta zaslužuje vrhunski sportaš Nikica Ljubek, koji je utrku shvatio toliko ozbiljno da je postavio rezultat od 47 minuta i 32 sekunde, teško oboriv ukoliko se ikad ponovi natjecanje na istoj stazi. Nije neobično što je odveslao za manje od 8 minuta, niti je posebno ludovao na biciklu, pazeći na šaroliko društvo ostalih posjetitelja Jaruna u subotnje jutro bez najavljene kiše, idealno za sunčanje i kupanje. Pravo iznenađenje bilo je što je profesionalni kanuist i osvajač medalja na međunarodnim utrkama najvišeg ranga, na ovoj našoj rekreativnoj zabavi istrčao više od 5 kilometara tempom 3:30. Bravo Nikica, to je pravi sportaš!

Nije se štedio niti Lovro Lepan, koji je isto tako dobar dio rane mladosti proveo na vodi te je najboljim vremenom vožnje bicikla i drugim vremenom trčanja nadoknadio više od 2 minute zaostatka za kajakašem i pustolovom Markom Demšarom i osvojio drugo mjesto.

Za individualni nastup u kategoriji žena odvažila se samo petnaestogodišnja Martina Hohnjec i bez problema "odradila" utrku, koja je razmjerno zahtjevna za tako mlade sportaše. Izuzetno simpatična Martina kaže kako bi vrlo rado uskoro ponovno na utrku ovog tipa!

Kod mješovitih parova zabilježena je pobjeda dvojca Đurek&Lacko ispred familije Filipović te Kraljić&Verbnjak tima, koji su jedini cijelo vrijeme utrke bili zajedno, dok su ostali hvatali najbolja pojedinačna vremena kako bi njihov zbroj bio što manji.

Muška ekipa "JGL" (Šivak i Ribić) jedina je postigla sumarno ispod 2 sata, ispred dvojca Lovrić&Dorotić te Josipa Dikona i Predraga Radića, koji su veslali u egzotičnom kajaku na napuhavanje "što pušta na sve strane".

Ipak, posebni doprinos utrci dao je Damir Ćurić, koji nije odustao nakon što smo ga, umjesto lijepog malog kajaka koji je ponudio SurfShop (kao i većinu ostalih čamaca u današnjoj utrci, uključujući krasan petmetarski Necky), zbog "jambranja" uoči utrke, iznenadili gigantskim kanuom trosjedom. Chure je, unatoč što mu je za veslanje trebalo 3 i pol puta više vremena nego pobjedniku, četvrtim vremenom bicikla te sedmim trčanja, dobrano utekao sa začelja ciljne liste. Njegovo veslanje po stazi kraćoj od 2 km zračne linije trajalo je skoro pola sata ali, da je imao GPS, iscrtao bi neopisivu putanju barem dvostruke duljine a da je češće gledati takve prizore, svi bi imali "pločice".

Pobjednicima (pojedinačno i parovima), kao i Ćuriću, SurfShop je namijenio simbolične nagrade – Snogs klompe, koje mogu podići u trgovini.

Podjelu medalja i pehara organizirat će Borko Prvan, velemajstor ovakvih natjecanja (koji je, naravno, i u ovome sudjelovao) prigodom najavljene roštiljade na Jarunu, što preporučam ne propustiti!

Rezultati i foto album ovdje.

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.