Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Osječanima naslov prvaka Hrvatske u podvodnom hokeju
(Rejting 0 od 5)
3sport
Autor: Mihael Silac   
Srijeda, 17 Lipanj 2009 10:50
U organizaciji Ronilačkog centra Osijek i Hrvatskog ronilačkog saveza održano je 5. prvenstvo Hrvatske u podvodnom hokeju na kojem je sudjelovalo 5 ekipa podvodnog hokeja. Kako je prvenstvo bilo otvorenog tipa, ekipa mađarskih Piranha našeg prijateljskog grada (Pecs) je dodatno pojačala kvalitetu i razinu samog turnira, a Hrvatske ekipe: Ronilački centar Osijek, UPS Osijek, RK Geronimo Zagreb i RK Sisak, svoje su snage na nacionalnoj razini odmjeravali u vrlo kvalitetnim i napetim utakmicama.
Začetnik podvodnog hokeja u Hrvatskoj Ronilački centar Osijek, posebno je ponosan jer se sport uistinu brzo razvija kroz zadnjih godinu dana. Konkurencija je sve jača i jača, a broj zainteresiranih eksponencijalno raste, što je ujedno i dobar pokazatelj da se sve više mladih počinje baviti ovim zdravim načinom upražnjavanja slobodnog vremena.
 
Trenutno se u Hrvatskoj broji 8 ekipa podvodnog hokeja, što je i dovoljno da na jesen zaživi i službena liga podvodnog hokeja, koju će u "STARTU" činiti Osijek, Zagreb, Split, Kostrena, Sisak.  Grad Osijek može se ponositi svojim sportašima. Naime na ovom prvenstvu Osječani su osvojili turnir i uzeli dvije medalje. Aktualni prvaci Hrvatske postali su članovi Ronilačkog Centra Osijek koji su osvojili Zlatnu medalju, dok je drugo mjesto također završilo u Osijeku, i to za ekipu UPS Osijek.


Prvaci hrvatske u podvodnom hokeju

Natjecanje je počelo već u 10 sati, igru su kontrolirali međunarodni sudci, a odličnom organizacijom samog natjecanja ekipe su brzo zauzimale startne pozicije te odličnim sportskim ponašanjem krenule u "Podvodni rat za hokejaški pak".

Ono što slijedi je službeno formiranje Hrvatske reprezentacije podvodnog hokeja, testiranje normi i odlazak na Svjetsko prvenstvo podvodnog hokeja koje će se održati u Kranju (Slovenija) u razdoblju od 21.8.2009 - 30.8.2009., a većinu reprezentacije po prvi put u povijesti će činiti Osječani!

Sigurni smo da će i grad Osijek imati sluha i razumijevanja za ovu ne tako čestu sportsku priliku da se jedna reprezentacija formirana od isključivo pripadnika osječkih sportskih snaga podrži i potakne na još bolji rad i nove uspjehe u ovom izuzetno atraktivnom i zahtjevnom sportu.

Rezultati natjecanja (Ukupni poredak):
  1. Ronilački Centar Osijek
  2. UPS Osijek
  3. RK Sisak
  4. RK Geronimo Zagreb
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.