Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Prva hrvatska Stand Up Paddle utrka
(Rejting 5.00 od 5)
3sport
Autor: Ernest Kiseljak   
Ponedjeljak, 17 Svibanj 2010 21:33

 

Prisutni su SUPer Surfers City Challenge Zagreb ocijenili kao najotkačeniju utrku godine. Na startu šarolika ekipa: od ozbiljnih profesionalnih natjecatelja, kanuista kao što je Luka Gojić, triatlonaca Lovro Lepan, Guinessov rekorder Mario Mlinarić, snowboardera Sebastian Fleiss, radijska voditeljica Ivana Mišerić te poznati avanturisti Luka Skerlev i Borna Peraić i jedan poveći broj rekreativaca koji su podizali atmosferu

U subotu 08.05. održan je prvi SUPer Surfers City Challenge Zagreb. Prisutni su je ocijenili kao najotkačeniju utrku godine. Ukupno 21 natjecatelj bio je na startu u City Centru One, od ozbiljnih profesionalnih natjecatelja, kanuista kao što je Luka Gojić, triatlonaca Lovro Lepan, Guinessov rekorder Mario Mlinarić, snowboardera Sebastian Fleiss, radijska voditeljica Ivana Mišerić te poznati avanturisti Luka Skerlev i Borna Peraić i jedan poveći broj rekreativaca koji su podizali atmosferu koje su zafrkancijom predvodili Kristijan Bakale i Valentin Markolini, dok je ozbiljnije windsurfere u utrci predvodila Matea Osojnik. Na startu utrke na glavnom ulazu u City Centar One natjecatelji su s 3 metra dugim daskama stvorili popriličnu gužvu. U 12:12 svi su startali u prvu etapu utrke do okretišta tramvaja u Prečkom, tu su se na startu opako kroz gužvu dasaka najbolje probili i na cilj među prvima stigli redom: Igor Gojić, Luka Skerlev, Borna Peraić i od djevojaka Inga Presker. Na livadici pored okretišta Luka i plesna skupina iz agencije Avanturist animirali su sve natjecatelje da sa njima otplešu egzotičan ples na radost i čuđenje svih prolaznika. Ispričavamo se svim vozačima koje je promet dasaka na potezu City Center One – Ljubljanska avenija – okretište prečko zbunio i šokirao, posebno se ispričavamo dragim gospođama koje je ples na okretištu šokirao.

U 12:45 stigao nam je naš tramvaj s vozačem, gospodinom Božom Gašperdom koji se na taj način uključio u utrku. Gospon Božo je prvo jednim driftanjem kroz okretište provjerio da li su svi spremni za surfanje i onda je punim gasom prošao sve stanice. Tu se ispričavamo svima koje je pun tramvaj dasaka koji ne otvara vrata zbunio i posebno gospodinu koji nam se kod Vrbana svakako htio pridružiti u utrci, da smo imali dasku viška poveli bi ga. Hvala ZET-u na sudjelovanju.

Gospodin Božo nas je iskrcao na Surf Shop stanici (Srednjaci – Braće Domany) tu je natjecatelje dočekao CITROEN DS3 s posebnim iznenađenjem. Natjecatelji su u Citroenu i oko njega trebali pronaći tri kuvertice s posebnim nagradama. Ovom se prilikom ispričavamo Citroenu Hrvatska za scenu čerupanja prelijepog DS3-a, dvadeset natjecatelja u roku trideset sekundi izvadili su sve što se iz auta izvaditi dalo i samo ih je moderator utrke spriječio u raskopavanju mašine… Tri nagrade su redom pokupili: Lovro Lepan – dvotjedni besplatni najam Stand Up Paddle kompleta, Inga Presker – tjedni najam SUP kompleta i Matea Osojnik – vikend najam SUP kompleta.

Uz znak sirene svi su startali u drugu etapu utrke stanica Surf Shop – Petrine - ulaz na Jarun. Ustvari startali su skoro svi jer je skupina avanturističkih zafrkanata koju je predvodio Kristijan Bakale svratila u obližnji dućan kupiti si pivce. Na cilj druge etape prvi su stigli redom: Luka Skerlev, Borna Peraić, Konan Ognjen Sedić, od djevojaka tu je ponovo prva bila Inga Presker.

Po dolasku svih natjecatelja u cilj druge etape prebacili smo se na plažu Malog jarunskog jezera gdje su krenule pripremu za onaj ozbiljan dio utrke, veslanje 4,2 km. Svi natjecatelji su dobili perajice koje su montirali na daske uz asistenciju ekipe iz Surf Shopa i vesla na koja su zalijepili svoje startne brojeve.

U 14:20 svi su stali na Starboardove Stand Up Paddle daske i krenuli u lagano zagrijavanje, u pripremama na startnoj poziciji imali smo i jedan pad, okupao se Igor Gojić, na oduševljenje Lovre i ekipe koja se ponadala da je to neki dobar znak. Start prve hrvatske Stand Up Paddle utrke bio je označen točno u 14:28. Koliko smo god bili svjesni da je kanuist Igor Gojić favorit, iznenadili smo se kada smo ga na ulasku u Malo jezero vidjeli nakon manje od 30 minuta. Igor je ovu zahtjevnu dionicu odradio u nevjerojatnih 34 minute! Koju minutu iza njega stigli su i Lovro Lepan i Borna Peraić, od djevojaka tu je ponovo prva bila Inga Presker.

Nakon što su svi natjecatelji stigli u cilj krenula je ceremonija krunjenja prve kraljice i kralja Jaruna. Kraljicom Jaruna okrunjena je Inga Presker koja je uz krunu dobila i lijepi ljubičasti s cvjetićima ukrašen vrijedan Lenovo ideapad netbook. Kraljem Jaruna okrunjen je Igor Gojić koji je uz krunu dobio vrijedan poklon crni Lenovo ideapad netbook. Nakon ceremonije svi su natjecatelji dobili posebne nagrade, Aquapac – nepromočive torbice za svoje mobitele, na taj će način moći i na veslanju na daskama biti na vezi. Uz to su svi od Surf Shopa dobili dodatni dnevni najam Stand Up Paddle kompleta kad god zažele.

Zahvaljujemo se svim partnerima utrke: City Centar One, CITROEN, LENOVO, Surf Shop, Starboard, Aquapac, Vocor media, Videa i naravno madijima koji su nas podržali a posebno medijskim partnerima Antena Zagreb, 24sata i  ZdravaKrava.hr… Uz to se posebno zahvaljujemo ZET-u bez kojeg ova utrka ne bi bila ni približno toliko atraktivna i naravno Gradu Zagrebu i posebno ljudima u ŠRC Jarunu, bez kojih ovo ne bi bilo održano…


Ukupni poredak žene:

1)    Inga Presker (1290 bodova)

2)    Matea Osojnik (559 bodova)

3)    Ivana Mišerić

Ukupni poredak muškarci:

1)    Igor Gojić (2200 bodova)

2)    Borna Peraić (1940 bodova)

3)    Lovro Lepan (1910 bodova)

4)    Luka Skerlev (1890)

5)    Adonis Dukuzević (1630)

6)    Konan Ognjen Sedić (1580)

7)    Davor Marić (1480)

8)    Danijel Hofman (1120)

9)    Josip Hečimović (1005)

10) Igor Mulideka (960)

11) Mladen Budin (927)

12) Sebastian Fleiss (868)

Fotografije: Vjekoslav Ivčević              

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.