Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Prvenstvo svita u piciginu:: Nije se igralo kako triba
(Rejting 0 od 5)
3sport
Autor: *Playergirl*   
Nedjelja, 17 Lipanj 2007 23:23

Prvenstvo je kvalitetom igre... podbacilo! Malo, slabo i ništa... Ispliva je "higijenski" picigin u prvi plan... bez puno rizika i brzine, same visoke parabole i forsirani skokovi... Nije to bilo TO! Naravno, bilo je par bljeskova, pogotovo u ekipi "Devedesete" sa NBA - I love this game - skokovima Dina, polupiruetama Joke... Govori tako Mijo Bebić, te nastavlja svoj izvještaj::

 

"Sunčanica" je odigrala rutinski do pobjede, sa visokom preciznošću ali bez pune brzine, slabo su centri koristili letače Milu i Tonija koji bi na balune dolazili cili dan ranije...

„SUNČANICA TWINS“ PRVAK SVITA U PICIGINU!!! „SIRENE“ prvakinje!!!

Poredak svjetskog prvenstva:
-muški:
1. "SUNČANICA TWINS": Senjanovići (Frane, Mile i Ivan), Andrej Sviličić, Toni Stipišić, Damir Pačić

2. "DEVEDESETE": Joke Kalilić, Dino Lovrić, Afro, Joke Gugić, Antiša Truta, Toni Veršić

3. "ŽBIRAC": Antuka, Krama, Luka, Pulja, Vlado, Križo

-žene:
1. "SIRENE"
2. "MANTE"
...izmišale su mi se igračice u glavi pa neznan di je koja igrala 8)Najugodnije iznenađenje je ekipa "Žbirca" na trećem mistu! Potpuno zasluženo su isprid puno razvikanijih ekipa. Naš Zvone će teško sad istrpit pritisak zajebancije cilu godinu od trija ragbija Luke, Pulje i Vlade pogotovo! Krama i Antuka su umjereniji, Križo mudro promatra... Igrali su u manjem krugu, ali bacali se na svaki balun, tirali su plimu sa terena (fala Luki), sucima se svidilo... njihova igra nije "najmekanija" ni brza ali zato nisu puno ni falivali.

Ostale ekipe, "Dream Team", "Umjetnici", "Divlja Horda", nisu se baš iskazale ni u jednom elementu osim falivanju. Pogotovo "Umjetnici", tj oni Mijo :roll koji je, istina, puca punin šucon balune, ali šta mu vridi kad je pogodija 3 od 133, a i od ta tri su jedva dva spasili (ma i zbog jednog se isplatilo guštom ;) Taj spomenuti je razbija ritam igre u kojoj su Žuki, Zvone, Vedro, Draško, Pape i Drago držali svoj široki krug, bili na pristojnom nivou ali ipak sa puno rezerve i falingi.

Marko Jordan Elez je isto puca u "Dream Teamu", Paun se ita, ali nije baš sve išlo... Šušur je učinija svoje, trudiš se u petnaest minuti pokazat sve, ali forsiranjem igra nije išla ovi put... Ma niti jedna ekipa (osim ŽBIRCA) nije odigrala blizu svojih dometa.E, bile su i te dvi ekipe iz Zagreba, "Cindro" i "Jarun", te pokazale svoje umijeće na radost svih prisutnih da vidimo kako to izgleda picigin priko naše granice Bača... Oni su se veselili, a i mi isto s njima, izgledalo je kao pauza između četvrtina... šou sa maskotama.

Gledatelji su mogli i više uživat u igri, ali je zato MARIO ANČIĆ još malo uveliča cilu prigodu dodijeljivanjem nagrada pobjednicima a među njima i za NAJATRAKTIVNIJEG IGRAČA (koji uobičajeno dolazi iz pobjedničke ekipe) ovoga puta je to IVAN SENJANOVIĆ, za IGRAČICU je uzela DIJANA JELAČA, a nagradu za NAJBOLJI SKOK je dobija NBA styler DINO LOVRIĆ iz "Devedesete".

"Sunčanica" je dobila janjčića, "Devedesete" pršutić, "Žbirac" bire, i to sve se isti momenat stavilo na raspolaganje svima uz prigodnu muziku žvakanja .

Eto, gotovo je! Podnevni picigin se zatvara do devetog miseca! JE! Nemože se više igrat od gužvi...

Vidimo se najesen, pa malo priko zime, više priko prolića pa opet do Mundijala ;)

Pozdrav ekipi od Bebea____

Izvještaj Anamarije Marović::

Neke zanimljivosti 3. prvenstva svita u piciginu

E
vo već danima se naganjam s Mijom, šta pismenim, šta usmenim putem, tko će pisat izvještaj sa 3. Prvenstva svita u piciginu. Sad piše on, a nagovara mene da pišem i ja, a on piše jer sam ja njega jutros nagovorila da piše on. A ja mislim da nema smisla da pišem jer ne mogu bit objektivna, a ne može baš ni on. I šta sad…

On je odlučia svoje mišljenje iznit na forumu. Pročitala sam ga, posipa se pepelom, ka ono-on je kriv, a vidila sam i da mi se i malo naruga da ću finale gledat iz publike.

Pa kad ga već spominjemo, a i svi s ove stranice ga već znate počet ću s njima. Dakle, ekipa u kojoj spomenuti igra - Umjetnici su odigrali najgoru igru koju sam ikad od njih imala prilike vidit. Jedini koji je sve odigra kako valja je bia Pape (Papa svaka ti čast kako ih nisi da kvragu uz onakvu igru). Falivali su balune koje bi inače zatvorenih očiju vatali. Znam da su tili pokazat najbolje ali jedino šta su trebali je igrat onako kako inače igraju. Ma čekala sam da vidim i prve vijesti, da vidim koga će oni prikazat. Prve su bile od RTL-a, uz najboljeg skakača prvenstva Dina Lovrića iz tima Devedesete, najviše kadrova je uzeto iz igre ekipe Umjetnika. Ma, uz sve greške, stvarno lipo igraju, najšire i najrizičnije. Uz  najatraktivnije skokove i onda kad ih ne ide.

Najveće iznenađenje Prvenstva su ragbijaši tima  Žbirac. Njihova igra je sporija, tvrđa ali na ovom natjecanju izuzetno sigurna. Stvarno su lipo igrali, rijetko falivali. Takvom igrom došli su do 3. mista, zasluženo.Devedesete su zauzeli 2. misto. I oni su, osim Dina, igrali lošije od prošle godine. Joke Kalilić koji je prošle godine izabran za najatraktivnijeg skakača, ove godine je zbog ozljede ramena bia malo suzdržaniji. S njima igra i najstariji igrač Toni Veršić, legenda picigina.

Prvo misto je zauzela Sunčanica - Twins sa braćom Senjanović, Pačom, Andrejem i Tonijem. Njihova igra je bila klasično dobra, reklo bi se školski odrađena, s minimalnim brojem grešaka ali i rizika, sigurnim skokovima. Oni su došli po pobjedu i odnili je.

Da se trud isplati pokazala je i revijalna igra novijeg tima kojeg mi zovemo Šveđani, a ne znam točno kako oni sami sebe zovu. Zašto su uopće komplicirali i davali sebi drugo ime kad su ih već drugi poštedili muka oko smišljanja imena. Nakon šta su se cilu zimu trudili i igrali, upali su u finale. Ako sljedeće godine budu malo više igrali, a manje gledali ostale, ko zna možda je i koja medalja njihova. Još moram uz sva splitska čuda i talente, spomenit  da u njihovom timu igra i svjetski prvak u bacanju papirnatih aviona. (Da, i to postoji)

Kod žena prvo misto su zauzele Sirene. Izašle su na teren među prvima tako da su nažalost imale manje publike ali pokazale su jako dobru igru i imale par dobrih skokova, pogotovo najatraktivnija igračica Prvenstva Dijana Jelača koja je i voditeljica drugoplasiranih Manti..A da picigin nije baš mačji kašalj imale su se prilike uvjerit i dvi gostujuće ekipe iz Zagreba - Cindro i Jarun. Oni su nastupili van konkurencije u revijalnom dijelu, trudili su se bacali i skakali, a ja baš bi volila ćut i njihovo mišljenje.

Nagrade je dilia Mario Ančić tako da sam i ja bila zadovoljnija s medaljom, pa makar za 3. misto  jer sam se imala prilike poljubit s Mariom. Za svaki slučaj sam ga pitala: "Oćemo se ljubit". Da čovik ne bi zaboravia, pa da moram čekat cilu godinu do sljedećeg Prvenstva, a onda ko zna očemo li dobit i treće misto. A on je pohvalia naše majice na kojima je pisalo „Sve smo mi Vlatka Pokos“ sponsored by Žbirac. Žal mi je bilo šta nisam imala koju da i njemu dam!?

I još najvažnije - dilili su postere - plakate za prvenstvo na kojima je slika koja nas progoni i na ovom portalu. Ali po jedan za svaki tim. Ne moram vam sad valjda kazat tko se u mom timu Climbing Chiks by Žbirac izboria za njega.

Sutra idem kupit strelice za pikado :)
         

Sve što ste tili znat o picigin, a niste imali koga...
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.