Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
3. Submania apnea kup - Zagreb 2007.
(Rejting 0 od 5)
Ronjenje na dah
Autor: Joško Meter   
Srijeda, 28 Studeni 2007 12:43
Uz nove nacionalne rekorde, na hrvatskoj apneaškoj sceni pojavilo se i nekoliko novih imena, pa organizatori ovog natjecanja i te kako mogu biti zadovoljni. Najviše razloga za slavlje imali su pobjednici Goran Čolak i Karla Fabrio.
U Zagrebu je u subotu 24. 11. 2007. na bazenu Utrina u organizaciji Ronilačkog kluba Submania i Zagrebačkog ronilačkog saveza održan 3. Submania Apnea kup. Radi se o nacionalnom natjecanju u ronjenju na dah s međunarodnim sudjelovanjem. Natjecanje se provodi po pravilima i standardima AIDA-e, krovne svjetske udruge za ronjenje na dah. Natjecatelji i natjecateljice nastupili su u trima bazenskim disciplinama: Statika, Dinamika s perajama i Dinamika bez peraja. Zbog ograničene raspoloživosti bazena, svaki natjecatelj je mogao nastupiti u samo jednoj od dviju dinamičkih disciplina.


Goran Čolak, statika, 7min21sec.

Sudjelovalo je 14 natjecatelja i 8 natjecateljica iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. Za većinu natjecatelja sezona bazenskih disciplina tek počinje, pa se postignuti rezultati mogu smatrati dobrima. Posebno treba izdvojiti fantastičan nastup Zagrepčanina Gorana Čolaka koji je u obje discipline postavio nove nacionalne rekorde. U statičkom držanju daha novi rekord sada iznosi 7 minuta i 21 sekundu, što je za 20 sekundi bolje od svog starog rekorda. Treba napomenuti da je to 5. rezultat na natjecanjima u svijetu ove godine, što daje dodatnu težinu ovom rezultatu. U Dinamici s perajama novi rekord iznosi 168 metara, što je odličan rezultat. Vjerujemo da je i rezultat od 200m Goranu dostupan. Želimo mu da ga što skorije dosegne.


Goran Čolak, dinamika, 168m.

Goran Čolak je osvojio i prvo mjesto u ukupnom poretku muškaraca budući da je bio prvi u obje discipline. Drugi je bio Marko Arsenijević iz Srbije, a treći Jure Kompan iz Slovenije.

U ženskoj konkurenciji zapažene su izvedbe ostvarile Karla Fabrio (150 metara u Dinamici s perajama, 5:17 minuta Statike) i Lidija Lijić (107 metara u Dinamici bez peraja). Ukupna pobjednica je Karla Fabrio (Hrvatska) ispred Lidije Lijić (Hrvatska) i Darije Subotin (Srbija).


Karla Fabrio, statika, 5min17sec.

U ekpinom poretku prvi je RK Geronimo (Zagreb) ispred RK Submania (Zagreb) i H2O Teama iz Maribora.

Zahvaljujući jednom od sponzora natjecanja, trgovini ronilačke opreme Subfanatik iz Zagreba, svi osvajači medalja u ukupnom poretku bogato su nagrađeni ronilačkom opremom marke Subcraft. 


Pobjeda.

Također treba zahvaliti i ostalim sponzorima bez kojih bi teško bilo održati ovakvo natjecanje: Arhitektonski studio d.o.o. iz Zagreba, Multicom d.o.o., Melandura Apartmani – Pag, te tvrtkama Ivan d.o.o. i Dragorlux.

Da se u organizacijskom smislu natjecanje odvija bez poteškoća pobrinulo se 30-ak vrijednih članova RK Submania, kao i pridruženo osoblje. Organizatori osim tijekom natjecanja i novim nacionalnim rekordima, mogu biti zadovoljni i činjenicom da se na hrvatskoj apneaškoj sceni pojavilo i nekoliko novih imena.

___


Rezultati::

3. Submania apnea kup.xls
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.