Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
4. Submania apnea kup - Zagreb 2008
(Rejting 0 od 5)
Ronjenje na dah
Autor: Mićo Diklić   
Nedjelja, 23 Studeni 2008 22:50
31 natjecatelj i 12 natjecateljica iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Slovačke, Češke, Turske i Italije natjecali su se u subotu 22.11.2008. na bazenu Utrina na 4. Submania Apnea kupu, koji se održao u organizaciji Ronilačkog kluba Submania i Zagrebačkog ronilačkog saveza.
Radi se o nacionalnom natjecanju u ronjenju na dah s međunarodnim sudjelovanjem. Natjecanje se provelo po pravilima i standardima AIDA-e, krovne svjetske udruge za ronjenje na dah. Natjecatelji i natjecateljice nastupili su u tri bazenske discipline: Statika, Dinamika s perajama i Dinamika bez peraja. Zbog ograničene raspoloživosti bazena, svaki natjecatelj je mogao nastupiti u samo jednoj od dviju dinamičkih disciplina.

Sudjelovalo je 31 natjecatelj i 12 natjecateljica iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Slovačke, Češke, Turske i Italije. Za većinu natjecatelja sezona bazenskih disciplina tek počinje, pa se postignuti rezultati mogu smatrati odličnima.

Posebno treba izdvojiti odličan nastup naše Karle Fabrio koja je postavila novi nacionalni rekord u Dinamici sa rezultatom od 179 m, čime je ujedno pobijedila u ženskoj konkurenciji u disciplini Dinamika s perajama. Odličan nastup zaokružila je i pobjedom u statici sa rezultatom od 5:02 min. Prvo mjesto u disciplini Dinamika bez peraja osvojila je Lidija Lijić s rezultatom 128m, što je također novi hrvatski nacionalni rekord.

Kod muškaraca najbolji rezultat u dinamici s perajama ostvario je slovenac Mitja Štampfer sa preronjenih 163 metra. U dinamici bez peraja najbolji je bio Hrvat Goran Čolak sa preronjenih izvrsnih 149 metara - novim nacionalnim rekordom. U statici je pobijedio Branko Petrović sa novim srpskim nacionalnim rekordom koji sada iznosi 7 minuta i 4 sekunde. Najbolji Hrvat u disciplini Statika bio je Tomislav Sviličić sa rezultatom 6 minuta i 16 sekundi. Francesca Scolari postavila je novi talijanski rekord u dinamici bez peraja sa preronjenih 92 m.

U ekipinom poretku prvi je RK Geronimo (Zagreb) ispred RK Submania (Zagreb) i Apnea Teama iz Beograda.

Glavni sponzor natjecanja bila je trgovina ronilačke opreme Dragorlux iz Zagreba. Dodatne nagrade svim osvajačima medalja osigurali su sponzori Multicom d.o.o. te trgovina ronilačke opreme Apnos d.o.o.

Da se u organizacijskom smislu natjecanje odvija bez poteškoća pobrinulo se 30-ak vrijednih članova RK Submania, kao i pridruženo osoblje i sudačka ekipa. Organizatori osim tijekom natjecanja i novim nacionalnim rekordima, mogu biti zadovoljni i brojnošću natjecatelja, te činjenicom da na hrvatskoj apneaškoj sceni ima sve više natjecatelja sa respektabilnim rezultatima.
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.