Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
7. Submania apnea kup – Zagreb 2011
(Rejting 4.50 od 5)
Ronjenje na dah
Autor: Tekst: Mićo Diklić, Foto: Marjan Radović i Dražen Gorički   
Ponedjeljak, 21 Studeni 2011 21:56

U Zagrebu je 18. i 19.11.2010. na bazenu Utrina u organizaciji Ronilačkog kluba Submania, Zagrebačkog ronilačkog saveza i Zagrebačkog športskog saveza održan 7. Submania Apnea kup. Radi se o nacionalnom natjecanju u ronjenju na dah s međunarodnim sudjelovanjem. 

Natjecanje je  provedeno po pravilima i standardima AIDA-e, svjetske udruge za ronjenje na dah i po CMAS pravilima. Natjecatelji i natjecateljice nastupili su u tri bazenske discipline: Statika, Dinamika s perajama i Dinamika bez peraja, s tim da se disciplina Dinamika s perajama odvijala po pravilima obje asocijacije.

Sudjelovalo je 33 natjecatelja od toga 6 ženskih i 27 muških apneaša. Veliki broj natjecatelja zasigurno je lijepa vijest za ovaj sport i za organizatora. Za većinu natjecatelja  sezona bazenskih disciplina tek počinje, pa se postignuti rezultati mogu smatrati izvrsnim.

 

Vrhunsku formu najboljih svjetskih apneaša potvrdio je vrhunski srpski apneaš Branko Petrović sa novim nacionalnim rekordom i drugim vremenom svih vremena u disciplini Statika s 10 minuta i 23 sekunde. U ženskoj konkurenciji u statici pobijedila je Lidija Lijić Vulić s rezultatom 5 min i 21 sec.

U disciplini Dinamika bez peraja u muškoj konkurenciji pobijedio je Goran Čolak s rezultatom od 173 metra, dok je u ženskoj konkurenciji Dajana Zoretić ostvarila odličan rezultat od 150 metara, dok je druga bila Lidija Lijić Vulić s 124 metara.

 

Hrvatska natjecateljica Dajana Zoretić postigla je 195,5 m i pobijedila u disciplini Dinamika s perajama (po CMAS-u), dok je Lidija Lijić Vulić sa 174 m pobijedila u istoj discipline prema AIDA-i. U istoj disciplini u muškoj konkurenciji pobijedio je hrvatski natjecatelj Goran Čolak s vrhunskim rezultatom od 225,10 m, a prema AIDA-i prvi je slovenski natjecatelj Samo Jeranko s preronjenih 191 metara.

U ekipinom poretku prvi je RK Geronimo (Zagreb) ispred, DPS-Zagreb i RK Submania (Zagreb).

Ukupno najbolja apeašica je Dajana Zoretić ispred Lidije Lijić Vulić i Tijane Nikolić , dok je najbolji muški apeaš ovogodišnjeg Submania kupa Goran Čolak ispred Josipa Zekana i Same Jeranka.

 

Detaljni rezultati dostupni su na www.submania.hr .

Glavni sponzori natjecanja je trgovina ronilačke opreme Dragorlux , LG Elecrtonics je osigurao vrijedne nagrade natjecateljima kao i tvrtka Movens. Dodatne nagrade svim osvajačima medalja osigurao je proizvođač opreme za ronjenje Subcraft i trgovina ronilačke opreme Apnos.

 

Da se u organizacijskom smislu natjecanje odvija bez poteškoća pobrinulo se 30-ak vrijednih članova RK Submania, kao i pridruženo osoblje i sudačka ekipa. Organizatori osim tijekom natjecanja i novim nacionalnim rekordima, mogu biti zadovoljni i brojnošću natjecatelja, te činjenicom da na hrvatskoj apneaškoj sceni ima sve više natjecatelja sa respektabilnim rezultatima. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.