Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
8. Submania apnea kup – Zagreb 2012
(Rejting 5.00 od 5)
Ronjenje na dah
Autor: Tekst: Mićo Diklić, Foto:Dražen Goričk   
Nedjelja, 18 Studeni 2012 19:01

  

U Zagrebu je 16. i 17. 11. 2012. na bazenu Utrina u organizaciji Ronilačkog kluba Submania, Zagrebačkog ronilačkog saveza i Zagrebačkog športskog saveza održan 8. Submania Apnea kup. 

Radi se o nacionalnom natjecanju u ronjenju na dah s međunarodnim sudjelovanjem. Natjecanje je  provedeno po pravilima i standardima AIDA-e, svjetske udruge za ronjenje na dah i po CMAS pravilima. Natjecatelji i natjecateljice nastupili su u tri bazenske discipline: Statika, Dinamika s perajama i Dinamika bez peraja, s tim da se disciplina Dinamika s perajama odvijala po pravilima obje asocijacije.  

Sudjelovalo je 28 natjecatelja od toga 5 ženskih i 23 muških apneaša. Veliki broj natjecatelja zasigurno je lijepa vijest za ovaj sport i za organizatora. Za većinu natjecatelja  sezona bazenskih disciplina tek počinje, pa se postignuti rezultati mogu smatrati izvrsnim.

U disciplini Dinamika bez peraja u muškoj konkurenciji pobijedio je Vanja Peleš iz RK Submania s odličnim rezultatom od 150 metra, dok je u ženskoj konkurenciji Katarina Turčinović ostvarila također odličan rezultat od 150 metara.

Veljano Zanki je postigao odličan rezultat u disciplini statika s rezultatom  8 minuta i 14 sekundi, te se plasirao ispred Brune Šegvića i Božidara Petanija. U ženskoj konkurenciji pobijedila je Katarina Turčinović ispred Sanje Zajec i Tijane Nikolić.

 

Hrvatska natjecateljica Karla Fabrio Čubrić postigla je 200 m i pobijedila u disciplini Dinamika s perajama (po AIDA-i), dok je s 175 m pobijedila u istoj discipline prema CMAS-u. U istoj disciplini u muškoj konkurenciji pobijedio je hrvatski natjecatelj Vanja Peleš s vrhunskim rezultatom od 202 m prema AIDA-i, a prema CMAS-u prvi je natjecatelj Bruno Šegvić 189 m.

U ekipinom poretku prvi je DPS-Zagreb ispred i RK Submania i RK Geronimo.

Ukupno najbolja apeašica je Katarina Turčinović ispred Tijane Nikolić i Karle Fabario Čubrić, dok je najbolji muški apeaš ovogodišnjeg Submania kupa Bruno Šegvić ispred Vanje Peleša i Božidara Petanija.

Detaljni rezultati dostupni su na www.submania.hr .

Glavni sponzori natjecanja su domaće tvrtke Labud i Badel i proizvođač opreme za ronjenje Subcraft te trgovina ronilačke opreme Dragorlux. Vrijedne nagrade natjecateljima su dali i hrvatski proizvođači DiveIn i Blacktech. Također su tvrtke Elmaž, Movens i LG Electronics osigurali vrijedne nagrade natjecateljima. PR agencija Proglas komunikacije odradila je svoj dio posla profesionalno.

 

Da se u organizacijskom smislu natjecanje odvija bez poteškoća pobrinulo se 30-ak vrijednih članova RK Submania, kao i pridruženo osoblje i sudačka ekipa. Organizatori osim tijekom natjecanja mogu biti zadovoljni i brojnošću natjecatelja, te činjenicom da na hrvatskoj apneaškoj sceni ima sve više natjecatelja sa respektabilnim rezultatima.

 

Fotografije: Dražen Gorički 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.