Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
9 medalja za hrvatske ronioce!
(Rejting 4.33 od 5)
Ronjenje na dah
Autor: slaven čubrić   
Utorak, 16 Ožujak 2010 02:37

 

U Mariboru je 05. i 06. ožujka 2010. održano natjecanje u ronjenju na dah u bazenskim disciplinama prema AIDA pravilima pod imenom Mad Cup 2010. Bilo je to međunarodno natjecanje sa statusom svjetskog rekorda, što znači da je organizator natjecanja omogućio propisane uvjete za mogućnost obaranja svjetskog rekorda. 

Mad Cup 2010

Natjecanje je okupilo 40 natjecatelja i natjecateljica iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Austrije, Češke i Slovačke, a odvijalo se u tri discipline: statika (zadržavanje daha u mirovanju), dinamika (ronjenje na dah u daljinu s perajom) i dinamika bez peraja (ronjenje na dah u daljinu bez peraja).

Iz Hrvatske je sudjelovalo ukupno 14 natjecatelja i natjecateljica iz tri kluba. Ovogodišnji Mad Cup ostat će zapamćen po pokušaju obaranja svjetskog rekorda u disciplini dinamika bez peraja za koji se pripremala Dajana Zoretić iz zagrebačkog kluba DPS Zagreb. Pokušala je oboriti rekord kojeg drži Ruskinja Natalia Molchanova, a koji iznosi 160m. Na žalost, ovaj puta nije u tome uspjela. No, hrvatski su natjecatelji ostvarili zapažene rezultate i od ukupno mogućih 24, osvojili 9 medalja.

Veljano, Mario, Goran.

U disciplini dinamika bez peraja, Hrvati su u muškoj konkurenciji osvojili sva tri odličja. Goran Čolak iz zagrebačkog kluba Geronimo osvojio je zlatnu medalju s preronjenih 175m čime je ujedno oborio i vlastiti nacionalni rekord koji je do sada iznosio 158m. Mario Brčić također iz RK Geronimo osvojio je srebro sa 152m, a Veljano Zanki iz splitskog kluba KŠR Split osvojio je broncu sa 142m. Među ženama, u istoj disciplini srebrnu medalju osvojila je Magda Milas iz RK Geronimo sa 75m.

U disciplini statika prvo mjesto osvojio je također Goran Čolak zadržavši dah 8 minuta i 15 sekundi. U ženskoj konkurenciji je Mihaela Romić iz RK Geronimo osvojila prvo mjesto sa 5 minuta i 16 sekundi, a Karla Fabrio Čubrić iz DPS Zagreb osvojila je treće mjesto sa 4 minute i 54 sekunde.

Karla, Veronika, Mihaela.

U dinamici s perajom srebrnu medalju osvojila je Vedrana Vidović iz KŠR Split s preronjena 82m.

Vrednovao se i ukupan pojedinačni poredak zbrajanjem rezultata triju disciplina, u kojemu je brončanu medalju osvojila Vedrana Vidović.

U ekipnom poretku pehar za osvojeno treće mjesto pripao je RK Geronimo.

* Foto by Aleksandra Šarman i Leon Želj

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.