Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Avantura u izvoru života... izvoru Cetine
(Rejting 5.00 od 5)
Ronjenje na dah
Autor: Domagoj Burica   
Petak, 27 Rujan 2013 19:08

Ekipa ronilaca okupljena oko glavne zvijezde Lidije Lijić Vulic, ekstremne sportašice i svjetske prvakinje u ronjenju na dah imala je za cilj zaroniti u dubine prekrasnog izvora rijeke Cetine - Glavaš u Dalmatinskoj Zagori. 

Podršku i osiguranje vrlo opasnog poduhvata osiguravali su vrhunski speleo - ronioci iz udruge DINARIDI - DDISKF (Društvo za istraživanje i snimanje krških fenomena), kluba Roniti se mora, te uz fotografskog podvodnog virtuoza Božidara Vukičevića - ekipa za ''nemoguće'' misije, najbolji od najboljih.

 

Doprinos akciji pružila je i Turistička zajednica Vrlike i tvrtka za pustolovne aktivnosti Dalmatia Explorer. Akcija je imala višestruki značaj. Osim istraživanja utjecaja hladne vode (temperature 8-9 stupnjeva C) na ljudski organizam, cilj je pripremiti Lidiju za avanturu u Meksiku gdje je plan preroniti 110 m dugu špilju Dos Ojos i pokušati postaviti Guinnessov rekord. Istovremeno, ovo je bila i promocija krških fenomena i ljepota unutrašnjosti Dalmacije.

 

Još jednom je Dalmatinska zagora u svom netaknutom Dinaridskom dijelu pokazala da posjeduje savršene resurse i neograničen potencijal da bude prepoznatljiva outdoor i pustolovna destinacija jugoistočne Europe kroz svoje prekrasne izvore, rijeke, jezera, planine...  uz neizostavne gastro delicije.

 

Fotografije nam pokazuju ozbiljnost pripreme i osiguranja opasnog zarona. Zavirimo do izvora života, izvora rijeke Cetine.

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.