Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Čolak srušio i posljednji nacionalni rekord
(Rejting 0 od 5)
Ronjenje na dah
Autor: Adventure Sport Team   
Nedjelja, 20 Rujan 2015 13:12

Naš sjajni reprezentativac, višestruki svjetski prvak i rekorder GORAN ČOLAK na AIDA Svjetskom dubinskom prvenstvu u Limassolu na Cipru srušio je i posljednji nacionalni rekord i tako postigao novi izuzetni sportski rezultat!

Uspješnim zaronom i osvojenim četvrtim mjestom s 98 metara u disciplini FIM - ronjenja u dubinu bez peraja uz povlačenje po konopu, naš "čudesni Hrvat" od danas je nositelj svih nacionalnih rekorda u svim disciplinama ronjenja na dah - i u bazenu i u dubinu!

Na ovaj način Goran je postao i ukupni pobjednik natjecanja po zbroju bodova u sve tri discipline te će primiti nagradu u sjećanje na Nataliju Molčanovu, slavnu sportašicu i roniteljicu-rekorderku koja je nedavno nestala u jednome dubinskom zaronu. Goran je prvi koji će primiti ovu prestižnu nagradu koja će se u budućnosti dodjeljivati za najveće sportske rezultate u ronjenju na dah.

Nakon što je tri puta zaredom bio neslužbeni ukupni pobjednik tri bazenska svjetska prvenstva zaredom, Goran će tako na svom prvom dubinskom svjetskom prvenstvu i službeno primiti priznanje za sve dosadašnje iznimne sportske rezultate.

Nakon brojnih protesta i odluka komisije na rubu regularnosti, ranije diskvalificiranom Stigu Prydsu iz Danske ipak je dopušten ponovljeni zaron u CNF-u nakon kojeg mu je dodijeljeno treće mjesto u toj disciplini. Na taj način Goran Čolak zauzeo je četvrto mjesto u CNF-u, što međutim nikako ne umanjuje njegov iznimno uspješni nastup i u toj disciplini i u cjelini Svjetskoga prvenstva na Cipru.

William Trubridge danas je osvojio zlato, Miguel Lozano srebrno, a Mateusz Malina broncu.

Nakon AIDA Svjetskog prvenstva na Cipru, Goran putuje na prvo Svjetsko dubinsko prvenstvo u organizaciji CMAS-a, druge najveće organizacije za ronjenje na dah na svijetu. Natjecanje se održava početkom listopada na otoku Ischia u Italiji.

Rezultati s Cipra najavljuju odlične vijesti i s nadolazećih nastupa. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.