Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Europsko prvenstvo u ronjenju na dah:: Zlato i bronca za naše!
(Rejting 0 od 5)
Ronjenje na dah
Autor: Tanja Kraljić   
Utorak, 09 Rujan 2008 03:00
U disciplini Jump Blue Lidija Lijić osvojila je zlatnu medalju, a u disciplini dinamika Davoru Franičeviću bronca.
Od 30. kolovoza do 6. rujna 2008. u Antalyi u Turskoj održano je Europsko prvenstvo u ronjenju na dah.

Natjecanje se sastojalo od dvije discipline: Jump Blue i dinamika. Jump blue je disciplina koja se odvija u moru. Natjecatelj zaranja na dubinu od 10 metara, obilazi stranice kvadrata od 15 metara i izranja na površinu, što daje ukupno preronjenju duljinu. U disciplini dinamika mjeri se maksimalno preronjena duljina u bazenu.

Na natjecanju je bilo prisutno oko 60-tak sudionika iz 6 država. Hrvatska reprezentacija prisustvovala je na natjecanju u organizaciji Hrvatskog ronilačkog saveza. Hrvatsku reprezentaciju u ronjenju na dah sačinjavali su športaši: Lidija Lijić, Helena Serdarević, Karla Fabrio, Maja Knežević, Davor Franičević, Tomislav Sviličić, Nikola Štorga, Slaven Čubrić i trener Ivan Drviš.  
 
U disciplini Jump Blue, u ženskoj konkurenciji Lidija Lijić s preronjenih 137.74 metra osvojila je zlatnu medalju, dok je Helena Serdarević osvojila peto mjesto.

U muškoj konkurenciji Davor Franičević osvojio je četvrto mjesto s preronjenih 143.95 metara i Tomislav Sviličić peto mjesto.
 
U disciplini dinamika u muškoj konkurenciji Davor Franičević osvojio je brončanu medalju s preronjenih 191,00 metar. Tomislav Sviličić zauzeo je četvrto mjesto. U ženskoj konkurenciji Helena Serdarević osvojila je 12. mjesto.

Davor Franičević je u obje discipline postavio nove državne rekorde dok je Lidiji Lijić nedostajalo tri metra do svjetskog rekorda.
 
BRAVO NAŠI, ISKRENE ČESTITKE!!! 
 
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.