Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Goran Čolak:: 8 minuta i 35 sekundi bez daha!
(Rejting 5.00 od 5)
Ronjenje na dah
Autor: - -   
Srijeda, 24 Veljača 2010 05:46

 

Goran Čolak, naš najbolji ronioc na dah postavio je novi nacionalni rekord u disciplini statika, držeći dah čak 8 minuta i 35 sekundi!

U subotu, 20. veljače 2010. u Beogradu održano je 4. Otvoreno prvenstvo Srbije u ronjenju na dah. Natjecanje se odvijalo u disciplinama statika, dinamika s perajama te dinamika bez peraja.

Goran Čolak, naš najbolji ronioc na dah postavio je novi nacionalni rekord u disciplini statika, držeći dah čak 8 minuta i 35 sekundi!
Novi nacionalni rekord od 8 minuta i 35 sekundi je i najbolji rezultat sezone.

Goran je 2007. godine prvi puta postavio nacionalni rekord u statici, državši dah 7:01min,te je time bio prvi i jedini koji je uspio srušiti rekord Kristijana Curavića.
Nakon toga rušio je vlastiti rekord nekoliko puta te time postavljao nove nacionalne rekorde, prvo na Submania Kupu u Zagrebu sa rezultatom 7:21min, zatim u Lignanu na Europe EvolutionCupu sa  7:28min. Na Modrom jezeru u Imotskom prvi puta je održao obaranje statike na otvorenom,te je tamo ostvario rezultat od 7:39min. U Wiesbadenu prešao je 8 minuta te postigao nacionalni rekord sa rezultatom 8:02. Svoju apsolutnu dominaciju u statici potvrdio je na Europe Evolution Cup-u prošle godine, držeći dah čak 8 minuta i 14 sekundi, te u subotu u Beogradu sa novim nacionalnim rekordom od 8 minuta i 35 sekundi.
Osim što je postigao izniman rezultat u statici, Goranu je uručena i posebna zahvalnica za unaprijeđenje ronjenja na dah na ovim prostorima.

Magda Milas je odnjela ukupnu pobjedu kod žena, ostvarivši sljedeće rezultate: statika -  4:20min, te dinamika bez peraja- 100m, dok je Domagoj Jakovac ostvario ukupnu pobjedu kod muških, sa rezultatima 6:02min u statici, te 100m u dinamici bez peraja.

Magda, Goran i Domagoj članovi su Ronilačkog kluba Geronimo, te su ovim rezultatima osvojili i klupski 1. mjesto na ovom natjecanju.
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.