Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Goran Čolak iz bazena prelazi u morske dubine
(Rejting 0 od 5)
Ronjenje na dah
Autor: Adventure Sport Team   
Utorak, 08 Rujan 2015 19:21

Nakon iznimnih uspjeha koje je postigao u disciplinama ronjenja u bazenu i posljednjih visokih odličja osvojenih na Svjetskom bazenskom prvenstvu u Beogradu, naš sjajni hrvatski reprezentativac, višestruki svjetski prvak i rekorder Goran Čolak nastupom na Svjetskom prvenstvu u dubinskom ronjenju na Cipru započinje prijelaz iz bazena u veliko plavetnilo morskih dubina s novim sportskim izazovima koje pred sebe mogu postaviti samo najveći svjetski sportaši.

Nakon AIDA Svjetskog bazenskog prvenstva održanog u Beogradu u lipnju, najbolji ronioci svijeta okreću se novom velikom sportskom izazovu - od 11. do 20. rujna održava se AIDA Svjetsko individualno prvenstvo u dubinskom ronjenju na dah u Limassolu na Cipru.

Uz Svjetsko bazensko prvenstvo posrijedi je najveći godišnji događaj u svijetu ronjenja na dah, a očekuje se nastup 100-njak natjecatelja iz svih dijelova svijeta.

Prvenstvo privlači najbolje sportaše iz 30-tak zemalja od Europe, preko Amerike do Australije i Azije. Cipar je izabran u međunarodnoj konkurenciji grčke Kalamate i Kariba, što govori o prestižnosti ove sportske manifestacije za koju se zadnjih dvadeset godina bore najveći ronilački centri svijeta.

Natjecanje će se održati na posebno dizajniranoj i opremljenoj teglenici od 500 m2 koju je financirao glavni sponzor događaja, offshore kompanija EDT. Natjecateljska lokacija udaljena je oko 2 km od limassolske obale, na mjestu na kojemu more doseže i do 150 metara dubine. Cipar se zbog idealnih vremenskih uvjeta te čistoga i toplog mora smatra idealnom destinacijom za održavanje ovakvoga velikog sportskog događaja koji privlači sve više pozornosti i publike i medija.

Naš sjajni reprezentativac, višestruki svjetski prvak i rekorder Goran Čolak nakon intenzivnih priprema u Rogoznici 10. ovog mjeseca putuje za Cipar gdje će nastupiti u sve tri natjecateljske discipline: CNF - ronjenju u dubinu bez peraja (14.9.), CWT - ronjenju u dubinu sa perajama (16.9.) te FIM - ronjenju u dubinu bez peraja uz povla

enje po konopu ili tzv. slobodnom poniranju (19.9.). Prvenstvo na Cipru prva je postaja njegova dugoročnog plana prelaska iz bazena na ronjenje u morske dubine, s najboljim rezultatima koji se očekuju na Svjetskom dubinskom prvenstvu 2017. godine.

Najavom nastupa u sve tri discipline Goran Čolak je ponovno pokazao da bez obzira na sve veću prisutnost "specijalaca" u pojedinim ronilačkim disciplinama, on ne odustaje od svojega svestranog pristupa: "Moj plan je biti u top 8 u svakoj disciplini", ističe Goran te dodaje kako je cijele pripreme bazirao tako da podjednako napreduje u sve tri discipline.

Pritom kao i uvijek dosad ima i dodatnu motivaciju za nastupe na Cipru: Pokušat će, naime, oboriti sva tri nacionalna rekorda. A na taj način postigao bi još jedan izuzetan uspjeh: Preuzeo bi sve natjecateljske rekorde u ronjenju na dah u Hrvatskoj!

Ovakve izazove pred sebe mogu postaviti samo najveći svjetski sportaši.

S obzirom da je u bazenu postigao sve što se uopće može postići i tako postao najuspješniji ronilac u bazenskim disciplinama svim vremena i svjetski rekorder, nema sumnje da od ovog izvanserijskog sportaša i na Cipru možemo očekivati samo najbolje.

Poželimo stoga Goranu da što duže zadrži dah. I još jednom nas sve ostavi - bez daha! 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.