Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Goran Čolak nepobjediv i u Dubaiu
(Rejting 4.50 od 5)
Ronjenje na dah
Autor: Danira Orešić   
Ponedjeljak, 11 Travanj 2011 20:02

Goran Čolak, aktualni svjetski i europski prvak u ronjenju na dah  na prestižnom međunarodnom natjecanju u Dubaiju postigao je vrijeme 7:01  i osvojio prvo mjesto.

Naš najbolji ronioc nepobijeđen je u zadnjih 30 nastupa u svim disciplinama a sada je tome pridodao još jednu pobjedu.

Član naše reprezentacije i ronilačkog kluba Geronimo iz Zagreba, na elitno natjecanje u Ujedinjene Arapske Emirate otišao je u organizaciji tvrtke Nemo Adria kako bi odmjerio snage s najboljim svjetskim roniocima.

Natjecanje se održalo u ekskluzivnom Dubai Sports City olimpijskom bazenu pod patronatom šeika Hamdana bin Mohammed Al Maktouma. U tradicionalnoj disciplini  koju su učinili aktualnom organizatori natjecanja,  se ne smije koristiti apsolutno nikakva ronilačka oprema...

Partner Čolaku u pripremi za međunarodno natjecanje u Dubaiju je tvrtka Solgar koja ga je snabdjela vitaminima i mineralima  za povećanje izdržljivosti kako bi nastavio svoju nezaustavljivu seriju rušenja rekorda: do danas je oborio preko 30 nacionalnih, i 3 CMAS internacionalna rekorda . Čolak je tvrtku Solgar, kao vodećeg svjetskog autoriteta u nutricionističkoj znanosti i proizvodnji dodataka prehrani, prepoznao kao idealnog partnera u postizanju vrhunskih rezultata te zdravog i aktivnog života.

 

BIOGRAFIJA

Goran Čolak je rođen u Zagrebu, 24. travnja, u proljeće 1983. godine. Iako mladost provodi na asfaltu, oduvijek je bio fasciniran vodom. Nakon filma Luca Bessona Le Grand Bleu nije prestao razmišljati o ronjenju na dah. Priključio se ronilačkom klubu Geronimo 2006. godine kada započinjen njegov uspon u natjecateljskom ronjenju. Samo 7 mjeseci nakon prvog nastupa, srušio je svjetski CMAS rekord i nekoliko nacionalnih.  Od tada, njegov život posvećen je ronjenju na dah, rušenju rekorda, redefiniranju vlastitih granica i uživanju u tom procesu.

Do sada je naučio kako ništa nije nemoguće:

            °  aktualni je svjetski i europski prvak u dinamici sa perajama

°  neporažen je u zadnjih 30 nastupa u svim disciplinama

°  nacionalne rekorde rušio je više od 30 puta

            °  postavljao je najbolje svjetske rezultate u asocijaciji CMAS

 

SPORTSKA POSTIGNUCA 2007-2010

°  Svjetski prvak Danska 2009, aktualan.

°  Europski prvak Španjolska 2010, aktualan

°  Pobjednik prvenstva Hrvatske 2007, 2008 ,2009 ,2010.

°  Pobjednik kupa Hrvatske 2007, 2008, 2009, 2010.

°  3 CMAS Internacionalna rekorda.

°  30 Nacionalnih rekorda.

°  35 Zlatnih medalja na internacionalnim natjecanjima.

Upornom i sposobnom Čolaku, ne zaostaju uspjesi i na akademskom planu. Na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu studira izobrazbu trenera, smjer ronjenje

Zbog svojih sportskih dostignuća i impresivnog predstavljanja Republike Hrvatske, nominiran je za najboljeg sportaša Hrvatske od strane Hrvatskog Olimpijskog odbora dvije godine zaredom (2009.-2010.). I rodni Zagreb se ponosi svojim „dupinom“ – također dvije godine zaredom nominira je za sportaša godine (2009., 2010.). 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.