Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Karla i Goran opet do svjetskog rekorda
(Rejting 4.75 od 5)
Ronjenje na dah
Autor: Adventure Sport Team   
Nedjelja, 14 Studeni 2010 20:59

U Zagrebu je u subotu 13.11.2010. na bazenu Utrina u organizaciji Ronilačkog kluba Submania, Zagrebačkog ronilačkog saveza i Zagrebačkog športskog saveza održan 6. Submania Apnea kup.

Radi se o nacionalnom natjecanju u ronjenju na dah s međunarodnim sudjelovanjem. Natjecanje je  provedeno po pravilima i standardima AIDA-e, svjetske udruge za ronjenje na dah i po CMAS pravilima. Natjecatelji i natjecateljice nastupili su u tri bazenske discipline: Statika, Dinamika s perajama i Dinamika bez peraja, s tim da se disciplina Dinamika s perajama odvijala po pravilima obje asocijacije.

Sudjelovalo je 18 natjecatelja od toga 8 ženskih i 10 muških apneaša. Za većinu natjecatelja  sezona bazenskih disciplina tek počinje, pa se postignuti rezultati mogu smatrati izvrsnim.Ovogodišnji kup će u svakom slučaju ostati trajno zapisan zlatnim slovima u ovom sportu, jer su ostvarena dva svjetska rekorda. Hrvatska natjecateljica Karla Fabrio Čubrić postigla j 200,00 m te je ostvaren svjetski rekord u ženskoj konkurenciji u disciplini dinamika s perajama (po CMAS-u). U istoj disciplini i po istoj asocijaciji  hrvatski natjecatelj Goran Čolak je postavio novi svjetski rekord  od 248,52 m.

 

Vrhunsku formu najboljih svjetskih apneaša potvrdile su hrvatske natjecateljice Mihaela Romić i Dajana Zoretić. Mihaela Romić postavila je novi nacionalni rekord u disciplini Statika sa rezultatom od 5 min i 55 sec, čime je ujedno pobijedila u ženskoj konkurenciji u disciplini Statika. Dajana Zoretić postavila je novi nacionalni rekord u disciplini Dinamika bez peraja koji sad iznosi 155 metara.Mario Brčić ostvario je odlične rezultate te pobjedio u diciplinama Statika i Dinamika bez peraja.U ekipinom poretku prvi je RK Geronimo (Zagreb) ispred, DPS-Zagreb i RK Submania (Zagreb).Detaljni rezultati dostupni su na www.submania.hr .

 

Glavni sponzori natjecanja su Movens koji je predstavio mobitel za ekstremne uvjete Sonim XP3 te trgovine ronilačke opreme  Dradorlux i Apnos iz Zagreba. Dodatne nagrade svim osvajačima medalja osigurao je proizvođač opreme za ronjenje  Subcraft. Da se u organizacijskom smislu natjecanje odvija bez poteškoća pobrinulo se 30-ak vrijednih članova RK Submania, kao i pridruženo osoblje i sudačka ekipa. Organizatori osim tijekom natjecanja i novim nacionalnim rekordima, mogu biti zadovoljni i brojnošću natjecatelja, te činjenicom da na hrvatskoj apneaškoj sceni ima sve više natjecatelja sa respektabilnim rezultatima.

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.