Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Karli DVIJE medalje na Svjetskom prvenstvu!
(Rejting 0 od 5)
Ronjenje na dah
Autor: Tanja Kraljić   
Ponedjeljak, 16 Listopad 2006 01:48
Fenomenalna, izvrsna Karla!! U obje discipline u koje je nastupila, osvojila je medalje: DVIJE medalje na Svjetskom prvenstvu u ronjenju na dah koje se upravo održalo na Tenerifima! Srebro i bronca za našu curu koja je preronila 115.51, odnosno 137.93 metara. Davor Franičević iz Splita treći je u muškoj konkurenciji, disciplina Dinamica. Bravo, bravo Karla! Bravo Davore!
3. Svjetsko prvenstvo u ronjenju na dah, u disciplinama Dinamika i Jump Blue, po CMAS-u (Međunarodna ronilačka federacija), održavalo od 9. do 15. listopada na Tenerifima.

Karla, inače članica zagrebačkog kluba "Geronimo", osvojila je srebrnu medalju u disciplini Jump Blue preronivši na dah 115.51 metara, te brončanu medalju u disciplini Dinamika, preronivši 137.93 metra.

- Još uvijek ne vjerujem, al’ medalje su tu! Uspjeli smo nabaviti i zastavu za primanje medalja, naime nismo je imali sa sobom. Hvala na čestitkama i pozdrav svim čitateljima Adventure Sport Portala – javila nam se Karla s Tenerifa.Na Tenerifima je, naime, nedostajala Hrvatska zastava koja se vijori visoko, visoko, prilikom dodjele medalja. Čak je iz jednog zagrebačkog ureda multisportskog pokrenuta cijela akcija nebi li se u roku par minuta zastava brodom dostavila s jednog kanarskog otoka na Tenerife. I uto u publici na samom natjecanju našao se jedan vatreni navijač od kojeg je zastava - otkupljena.

No, vratimo se disciplinama... Jump Blue je disciplina u kojoj ronioci zaranjaju na dubinu od 15m i kruže uz stranice kvadrata dužine 15 metara nastojeći preroniti što više metara. Dinamika je disciplina u kojoj se roni s perajama, a natjecatelji pokušavaju preroniti što veću daljinu.


Karla i Domagoj Jakovac, hrvatski rekorder u ronjenju na dah i novinar Adventure Sport Portala.

Zlatnu medalju u disciplini Jump Blue osvojila je Talijanka Paola Parenti, postavivši novi svjetski rekord od 126,59 metara, dok je sjajan nastup imala i naša druga reprezentativka, Helena Serdarević, koja je s preronjenih 108,21m u disciplini Jump Blue osvojila 6. mjesto.

Karla Fabrio i naša reprezentacija vraćaju se kući večeras (ponedjeljak) oko 22 sata. Tko želi, može ih dakako dočekati na zagrebačkom aerodromu, a uskoro na Adventure Sport Portalu slijedi intervju s članicom Portala, našom svjetskom doprvakinjom u ronjenju na dah.


Karla i Ivo Sršen, ronioc na dah i reporter Adventure Sport Portala.

Rezultati::

Jump Blue

Cure
 • 1. PARENTI, PAOLA      126,59 m     Italia      World Record
 • 2. FABRIO, KARLA     115,51 m        Croacia     
 • 3. MENDEZ, KARLA     113,56 m       Venezuela     
 • 4. DE ANA, RAQUEL     110,00 m      España     
 • 5. PERALTA, AMBAR     110,00 m      Venezuela     
 • 6. SERDAREVIC, HELENA     108,21 m  Croacia     
 • 7. BARBERO, MONICA     97,24 m    Italia     
 • - TIMOSHENKO, ELENA     0,00 m     Rusia     dsq


Jump Blue
Dečki
 • 1. ULUSOY, DEVRIM     152,95 m         Turquía     World Record
 • 2. KOZUNOV, SERGEY   146,18 m         Rusia     
 • 3. TOVAGLIERI, STEFANO  140,00 m     Italia     
 • 4. MICHELE, TOMASI     134,71 m         Italia     
 • 5. TEROL, IVAN     132,82 m         España     
 • 6. ROSADO, ALFREDO     125,49 m   Ecuador     
 • - FRANICEVIC, DAVOR     0,00 m     Croacia     dsq
 • - FOURCADE, PATRICK     0,00 m     Francia     dsq

Ostale rezultate pogledajte OVDJE.
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.