Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Karli dva nova hrvatska rekorda!
(Rejting 0 od 5)
Ronjenje na dah
Autor: Ivan Sršen   
Srijeda, 10 Listopad 2007 23:37
Karla Fabrio je u subotu 6. listopada 2007. na otoku Pagu oborila dva nacionalna rekorda u disciplinama Constant Weight i Constant No Fins.
Constant Weight je disciplina u kojoj ronilac zaranja u dubinu s konstantnim opterećenjem uz pomoć peraja/monoperaje. Constant No Fins je disciplina u kojoj ronilac zaranja u dubinu s konstantnim opterećenjem na vlastitu snagu bez peraja.


Priprema za Constant Weight.

Dosadašnji rekord u Constatnt Weightu držala je od nedavno Vedrana Vidović sa 47 metara dubine. Karlin uron trajao je 1:36min, a zaronila je na 54m dubine. Nakon podizanja diska na novu dubinu i ujedno 9 minuta pauze, Karla je u disciplini Constant No Fins zaronila na 35m dubine u trajanju 1:25min. Dosadašnji rekord također je držala Vedrana Vidović sa 22m dubine.


Zaron, Constant Weight.
 
Valjanost izvedbe oba rekorda potvrdili su suci u sastavu: Damir Detić, međunarodni AIDA sudac i Nikola Štorga, nacionalni AIDA sudac, a konačno ih još treba verificirati Upravni odbor AIDA Hrvatska.


54m.

Obaranje rekorda izvedeno je u besprijekornoj organizaciji Ronilačkog centra Foka, dućana ronilačke opreme Apnos, ŠRD Luc iz Novalje i autokampa Village Šimuni, a uz potporu tvrtki Recro-net i Agram Life.


Cijela logistika.


 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.