Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Novi nacionalni rekord Gorana Čolaka
(Rejting 0 od 5)
Ronjenje na dah
Autor: B.Š.   
Četvrtak, 28 Rujan 2017 21:56

Nitko nikad nije uzeo čak četiri najviša odličja na jednome europskom prvenstvu (čak 3 zlata i jedno srebro), a takav pothvat ovoga lipnja pošao je za rukom najtrofejnijem roniocu na dah svih vremena - Goranu Čolaku!

Potom je otišao na pripreme na Filipine i tamo po tko zna koji put skinuo nacionalni rekord - ovaj puta u disciplini ronjenja u dubinu s mono-perajom (CWT), zaronivši do impresivnih 115 m i tako poboljšavši dotadašnji nacionalni rekord za čak 7 metara. 

Trenutačno se naš "čudesni Hrvat" nalazi u Kaşu na obali Sredozemnoga mora u južnoj Turskoj, gdje se priprema za početak prvoga CMAS Europskoga dubinskog prvenstva i s nestrpljenjem očekuje nove sportske izazove koje pred njega postavlja ovo natjecanje. 

Na Euru u Turskoj Goran će nastupiti u sve 3 dubinske discipline: već spomenutoj CWT (3.10.), potom disciplini CNF - ronjenja na dah bez peraja (4.10.) te naposljetku disciplini BiFin - ronjenja na dah s dvije peraje (6.10.). 

O kojem rangu natjecanja se radi najbolje govori Goranova konkurencija koja je ove godine na razini svjetskoga prvenstva. U svakoj disciplini nastupa najmanje tri od pet najboljih ronioca na svijetu, a u disciplini BiFin i više od toga. A dovoljno je reći da na natjecanje stiže i Rus Aleksej Molčanov, trenutačno bez sumnje najbolji natjecatelj u disciplinama ronjenja u dubinu. 

Usto su i uvjeti za ronjenje zbog lošega vremena i neočekivano hladnoga mora u Turskoj izuzetno teški, stoga će i samo natjecanje biti dodatno zahtjevno. 

No Goran nas je toliko puta dosad ostavljao bez daha - stoga poželimo mu i ovaj puta puno sreće i uspješne nastupe! 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.