Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Novi svjetski rekordi u dahu
(Rejting 4.00 od 5)
Ronjenje na dah
Autor: Adventure Sport Team   
Srijeda, 13 Listopad 2010 09:18

Na  drugom Europsko prvenstvo u ronjenju na dah koje se održava na španjolskom otoku Tenerife, u dvjema disciplinama  jump blue i dinamika s perajama, Hrvatsku predstavlja sedmeročlana reprezentacija u sastavu : Dajana Zoretić, Karla Fabrio Čubrić, Lidija Lijić, Goran Čolak, Veljano Zanki, Davor Franičević i Mario Brčić predvođena trenerom Mr.Sc Ivanom Drvišom.

Prva je na redu bila disciplina Jump Blue u kojoj su nastupili Davor Franičević, Veljano Zanki, Karla Fabrio Čubrić i Lidija Lijić te se svo četvero plasirali u finale.U kvalifikacijama najbolji plasman je imala Lidija  sa 142,16 m što je ujedno bio i novi svjetski rekord. Treća se plasirala Karla sa  135,28m. Drugi plasirani u muškoj konkurenciji bio je Veljano sa 152,62, a Davor je sa 120,80m bio sedmi. U finalu Lidija je osvojila srebro sa 141,28, Karla broncu sa 140,00 , dok je Veljano sa 148,25 bio peti , a Davor sa 103,90 sedmi.

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto je osvojila Talijanka Monica Barbero sa 144,00 m te je tako postavila novi svjetski rekord, a u muškoj konkurenciji prvo je mjesto osvojio Španjolac Alfredo Roen sa 171,45m također novi svjetski rekord. Drugi je bio Talijan Michele Fucarino sa 170,30m , a treći Andrea Vitturini sa 162,40m također Talijan.

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI







AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.