Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Pretplaćeni na rekorde
(Rejting 5.00 od 5)
Ronjenje na dah
Autor: Adventure Sport Team   
Ponedjeljak, 09 Svibanj 2011 22:25

 

Na bazenu Utrine u Zagrebu održano je Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ronjenju na dah u disciplini dinamika.

Organizator natjecanja bio je Hrvatski ronilački savez, a domaćin Društvo za podvodne sportove-Zagreb u suradnji sa Zagrebačkim ronilačkim savezom. Sudjelovalo je 29 natjecatelja iz ukupno sedam hrvatskih i jednog slovenskog kluba. Na ovom su se prvenstvu natjecatelji borili za norme za ulazak u reprezentaciju za CMAS Svjetsko prvenstvo u ronjenju na dah koje će se krajem kolovoza održati na španjolskom otoku Tenerife.

 

Norma u disciplini dinamika za žene iznosila je 162m, a za muškarce 184m. Dinamika je bazenska disciplina u kojoj ronilac u jednom dahu pokušava preroniti što veću udaljenost. Zanimljivost ovog državnog prvenstva bile su i najave mogućnosti obaranja svjetskih rekorda u muškoj i ženskoj konkurenciji.

 

U tom nastojanju uspjela je najprije Karla Fabrio Čubrić, članica Društva za podvodne sportove-Zagreb koja je zaronom od 200,00m daljine oborila vlastiti svjetski rekord iz 2008. godine. Drugo mjesto je osvojila Lidija Lijić Vulić iz zagrebačkog RK Submania s uronom od 181,00m. Treće mjesto je zauzela Dajana Zoretić (Društvo za podvodne sportove –Zagreb) s preronjenih 165,90m.

 

Goran Čolak iz zagrebačkog RK Geronimo također je uspio oboriti vlastiti svjetski rekord preronivši 250,00m. Drugo mjesto je osvojio Mario Brčić (RK Geronimo) s 208,20m, a treće mjesto je zauzeo Josip Zekan iz splitskog PIK Mornara s preronjenih 200,00m daljine.

U klupskom poretku prvo mjesto klupski-žene osvojilo je Društvo za podvodne sportove-Zagreb. RK Geronimo osvojio je prvo mjesto klupski-muškarci kao i prvo mjesto klupski-ukupno.

 

Konačan sastav reprezentacije bit će poznat nakon Prvenstva Hrvatske u ronjenju na dah u disciplini Jump Blue koje će se održati u lipnju. To je morska disciplina u kojoj ronilac na dubini od 10m obilazi bridove horizontalnog kvadrata duljine 15m, a mjeri se ukupan prijeđeni put ronioca.

Fotografije: Dražen Gorički 

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.