Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Utrine:: Karla Fabrio oborila rekord u dinamici
(Rejting 0 od 5)
Ronjenje na dah
Autor: Mirela Kraljić   
Četvrtak, 16 Studeni 2006 11:29
Vedrana Vidović i Grk Manos Iatrou pobjednici su statike, a Karla Fabrio i Ivan Sršen dinamike s perajama. U dinamici bez peraja jedina je u ženskoj konkurenciji nastupila Vedrana Vidović, te time osigurala i pobjedu u toj disciplini, a u muškoj konkurenciji pobjednik je Slovenac Jure Daić. Ukupna pobjednica natjecanja u ženskoj konkurenciji je Karla Fabrio, a u muškoj Miha Pribošić. Najboljim klubom proglašen je Geronimo iz Zagreba.
2. Submania apnea kup, natjecanje u ronjenju na dah, održalo se ove subote, 11.studenog, na bazenu Utrina u Zagrebu. Natjecanje se odvijalo po pravilima organizacije AIDA. Organizatori ovog jakog regionalnog natjecanja bili su ronilački klub Submania i Zagrebački ronilački savez.

Na natjecanju je sudjelovalo 32 natjecateljice i natjecatelja. Osim hrvatskih natjecatelja sudjelovali su i bili brojni i natjecatelji iz Slovenije i Srbije i jedan, ali vrijedan, Grk. Mađarski natjecatelji su zbog bolesti u zadnji čas odustali od dolaska u Zagreb.

Vedrana Vidović i Grk Manos Iatrou pobjednici statike
Ujutro je na rasporedu prva bila statika (STA), odnosno držanje daha u mirovanju. Najbolja u ženskoj konkurenciji s vremenom od 5 minuta i 3 sekunde je bila Vedrana Vidović iz KŠR Split. Slijedile su je Lidija Lijić (RK Submania) s 4:24 i Karla Fabrio (RK Geronimo) s 4:17. U muškoj konkurenciji izdvojili su se strani natjecatelji. Pobijedio je izvrsni Grk Manos Iatrou s 6:18, dok su drugo i treće mjesto osvojili Slovenci Miha Pribošič (6:08) i Nejc Likar (5:49).


Karla Fabrio i Ivan Sršen

Ovdje je svakako potrebno pohvaliti i organizatora za besprijekornu organizaciju i uspješno prevladavanje prošlogodišnjih poteškoća. Svi prisutni su imali samo riječi pohvale uljudnim domaćinima, a natjecatelji se nisu trebali brinuti kako o vodi za piće, koja im je bila osigurana, tako ni o energetskim pločicama koje su dobivali u pauzi prije iscrpljujućeg natjecanja u dinamici.

Usput rečeno, satnica natjecanja tako se poštivala da se mogao steći pogrešan dojam kako se nalazimo puno zapadnije na karti Europe i da smo poznati po, recimo, siru!

Karla Fabrio i Ivan Sršen najbolji u dinamici
Dinamika se odvijala u poslijepodnevnim satima. To je disciplina u kojoj je cilj preroniti što veću dužinu u bazenu. Natjecatelji su se mogli odlučiti da li će nastupati u dinamici s perajama (DYN) ili bez peraja (DNF).

Ljetna pauza i izostanak treninga dinamike u bazenu se očitovala na rezultatima svih ili gotovo svih natjecatelja. Gotovo svih, jer je ipak oboren jedan nacionalni rekord, i to hrvatski. Tko ga je oborio? Opet Karla Fabrio iz ronilačkog kluba Geronimo iz Zagreba! Svoj stari rekord je rezultatom od 125 metara u DYN popravila za punih 10 metara. To je bio najbolji rezultat natjecanja i u ženskoj i u muškoj konkurenciji.


Karla Fabrio

Najbolji muški rezultat bio je 120m i njime je zlato osigurao Karlin klupski kolega Ivan Sršen. Ostali rezultati u DYN su bili druga mjesta za Lidiju Lijić (107m) i Mihu Pribošiča (117m) iz Slovenije i treća mjesta za Dariju Subotin (87m) iz Srbije i Jakova Šrajera (115m) iz kluba DPS Zagreb.

U disciplini DNF je od cura nastupila samo Vedrana Vidović. S uspješnih 50 metara osigurala je prvo mjesto u toj disciplini. Među muškarcima je najuspješniji bio Jure Daić (100m) iz Slovenije, a slijedili su ga Mario Žužić (92m) iz Submanie Zagreb i Jure Kampan (88m) iz Slovenije.

Najbolji klub Geronimo iz Zagreba
Ukupnom pobjednicom natjecanja zaslužno je proglašena Karla Fabrio. Drugo mjesto je izvrsnim nastupom osigurala Lidija Lijić (o njoj ćemo sigurno i u budućnosti često pisati), dok je treće mjesto pripalo Dariji Subotin.

Kod muškaraca je, međutim, nakon zbrajanja bodova iz obje discipline, tijesno pobijedio Miha Pribošič ispred Slavena Čubrića i Manosa Iatroua.Preračunavanjem sekundi i metara u bodove i njihovim zbrajanjem po pojedinim klubovima (u obzir su došli rezultati 2 natjecatelja i jedne natjecateljice), ukupnu pobjedu ostvarila je ekipa ronilačkog kluba Geronimo iz Zagreba. Druga je bila ekipa Submanie isto iz Zagreba, a treće mjesto zauzeli su članovi Deep Stara iz Beograda.

Osim medalja i pehara koje su najbolji ponijeli svojim kućama i klubovima, organizator im se na sudjelovanju zahvalio i vrijednim poklonima: kvalitetne stakloplastične peraje i ronilačka odijela osigurao je sponzor, trgovina Subfanatik.

Nakon ukusnog domjenka nastavljeno je ugodno druženje u klubu Delfin. Možda se onda i popila koja čašica vina više, ali razlog tome nije bilo samo Martinje.

Više fotografija s natjecanja na Utrinama pogledajte ovdje.
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.