Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Veljano Zanki:: Prvi Hrvat na više od 100 m dubine
(Rejting 0 od 5)
Ronjenje na dah
Autor: Adventure Sport Team   
Ponedjeljak, 20 Listopad 2008 17:09
Hrvatski ronilac na dah Veljano Zanki postavio je novi nacionalni rekord u disciplini No limit zaronivši na 101 metar dubine u akvatoriju ispred Komiže.
Hrvatski najdublji ronilac na dah, 23-godišnji Komižanin Veljano Zanki, u nedjelju 19. listopada zaronio je u disciplini No limit na 101 metar dubine. Time  je oborio vlastiti nacionalni rekord i ujedno postao prvi hrvatski ronilac koji je na dah zaronio na dubinu veću od 100 metara. Zaron mu je trajao 2:26 min, a odvijao se u komiškom akvatoriju,  tri milje od rta Stupišće u organizaciji Issa Diving Centra iz Komiže.No limit je disciplina u kojoj ronilac zaranja u dubinu pomoću utega ("sleda"), a izranja metodom po vlastitom odabiru, najčeće padobranom ili balonom. Zaron je obavljen regularno uz prisustvo međunarodnog i nacionalnog suca, medicinsko osoblje, osiguranje ronilaca s bocama na 100, 70, 50 i 30 metara, te dva ronioca na dah.

Zankijev plan za iduću sezonu je zaroniti na 150m dubine u disciplini No limit. Njemu najdraža te fizički zahtjevnija disciplina je Constant weight, u kojoj ronilac zaranja na vlastitu snagu s perajom, u kojoj bi želio dosegnuti svjetski rekord koji sada iznosi 113m dubine.

Veljano Zanki ove je godine oborio četiri od pet dubinskih nacionalnih rekorda, uz već postojeće rekorde u disciplinama Constant weight (80m), Variable weight (80m) i Free immersion (70m).
 
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.