Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Veljano Zanki postavio novi nacionalni rekord zaronivši na 110m dubine
(Rejting 5.00 od 5)
Ronjenje na dah
Utorak, 16 Lipanj 2009 09:10
24-godišnji komiški ronilac Veljano Zanki, član KŠR Split, uspio je postaviti novi nacionalni rekord u disciplini “No limit” zaronom na 110m dubine. Zaron je trajao 2:37 minute i njime je svoj stari rekord kojeg je postigao u listopadu prošle godine popravio za devet metara. “No limit“ je disciplina u kojoj ronilac zaranja uz pomoć “sleda” – naprave opterećene utegom, a izranja metodom po svom odabiru, najčešće uz pomoć balona ili ronilačkog prsluka.
Obaranje rekorda izvedeno je u komiškom akvatoriju u organizaciji ronilačkog centra Issa, te uz nadzor međunarodnog i nacionalnog AIDA suca, sukladno AIDA pravilima. Kompliciranu logistiku i organizaciju čitavog događaja potpomogli su sponzori.Na natjecanju u dubinskim disciplinama “Rab Dive Off” koje će se održati od 03. do 05. srpnja 2009. Zanki će pokušati popraviti svoje, odnosno nacionalne rekorde u disciplinama “Contant weight” (zaron s perajom) sa 80 na 100m dubine, te u disciplini “Free immersion” (zaron bez peraja povlačeći se rukama po konopu). Vikend nakon natjecanja, plan mu je u disciplini “No limit” zaroniti na 130m dubine.

Adventure Sport želi Veljanu Zankiju svu sportsku sreću i potrebnu koncentraciju pri obaranju novih nacionalnih rekorda.
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.