Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Dubrovnik:.Međunarodni ronilački kamp za osobe s invaliditetom
(Rejting 0 od 5)
Ronjenje
Autor: Adventure Sport Team   
Petak, 14 Rujan 2012 11:23

U organizaciji International Association of Handicapped Divers – Adriatic (IAHD – Adriatic) u Dubrovniku će se od 16. do 22.9.2012. održati, sada već tradicionalni, ronilački kamp na kojem će i ove godine sudjelovati međunarodna ekipa ronilaca s invaliditetom iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Rusije.

Program školovanja ronilaca s invaliditetom u potpunosti je osmišljen od strane IAHD-Adriatic, a princip da se osoba s invaliditetom u potpunosti osposobi za samostalno ronjenje još uvijek je jedinstven u svijetu.

IAHD Adriatic je do danas školovao ogroman broj ronilaca s ozljedom kralježnične moždine (paraplegija) koji svi imaju međunarodno priznate ronilačke certifikate. Pored toga, IAHD Adriatic trenutačno razpolaže s najvećom grupom ronilaca invalida na svijetu koji su sposobni roniti u svim uvjetima u kojima rone rekreativni ronioci. Ronioci s invaliditetom imaju i svog instruktora Damjana Peklara, koji je isto tako na kolicima i trenutno je jedini C.M.A.S. instruktor na svijetu.

Da je ronjenje osoba s ozljedom kralježnične moždine zaista rijetkost u svijetu, ukazuje podatak da će nam se na kampu pridružiti ronilac na kolicima iz Ruske Federacije koji je tek ove godine položio ispit i time postao prvi Rus s validnim ronilačkim brevetom. Time je popunio međunarodnu ekipu ronilaca s invaliditetom u kojoj pored Slovenaca, Hrvati imaju jednu od vodećih uloga u svjetskom ronjenju osoba s invaliditetom. 

Na kampu će „boje“ Hrvatske zastupati Ivo Lovrenović, prvi hrvatski ronilac s paraplegijom koji je početkom ove godino zaronio i pod led. Ivo je član RK „Geronimo“ iz Zagreba i RK „Gnjurac“ iz Varaždina. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.