Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Ronilačka oprema
(Rejting 3.00 od 5)
Ronjenje
Četvrtak, 15 Rujan 2005 16:00
Kad nešto kupujemo onda prvo što gledamo je cijena; no molim kad se kupuje ronilačka oprema onda ne gledati cijenu. Savjetujem oprez kod kupovine polovne opreme, proći ćete jeftinije, ali znajte da vam život ovisi o tome.
E sad, pridržavati se ovog pravila i nije baš jednostavno, jer, primjerice, podvodni ronilački kompjuter Suunto u obliku sata s istim softverom, ali s plastičnim kućištem može se nabaviti za cca. 300 eura, dok ćete onaj s metalnim kućištem kupiti za cca. 450 eura. Za onaj s kućištem od titanijuma izdvojiti treba cca. 600 Eura. Naravno ukoliko vam je trgovac jedan od boljih prijatelja u životu, jer najbolji model Suunto kompjutera košta 1.250 eura.

Kako da sad čovjek bude pametan kad se na tržištu za 1.250 Eura može nabaviti kompletna oprema za ronioca (maska, disalica, peraje, odijelo, pojas s olovima, kompezator plovnosti, regulator s instrumentima, boca), recimo od Kressija koji i nije tako loša firma.

Ma stvar je krajnje jasna, regulator treba biti besprijekoran i svake godine servisiran, boca se ne kupuje već se unajmljuje u ronilačkom centru koji svaku bocu treba atestirati i imati uredan kompresor da zrak u boci ne bi bio trul. Sve ostalo može biti više ili manje skrpano. Dakle pristojna ronilačka oprema danas nije neki nedosanjani san jer cijena opreme nije pretjerana, ali pitanje je gdje išto kupiti?

Daleko najbolja adresa za ronilačku opremu je Scubapro, po mojem skromnom mišljenju. Gdje ćete ju nabaviti, u Rijeci „Diver Sport Internacional“ zastupnik za Scubapro u Hrvatskoj ili u najbližoj trgovini ronilačkom opremom.

Osobno smatram da je najbolje mjesto za kupovini ronilačke opreme Sepa Diver u Trstu.  Ukoliko kupujete cijeli komplet ronilačke opreme, tu ćete uštedjeti nekoliko stotina eura.

Zanimaju vas odnosi između cijena i kvalitete različitih proizvođača ronilačke opreme, nemojte pretraživati puste internet stranice, ne čitajte blještave kataloge, ne provodite besane noći u beskrajnim raspravama s prijateljima uz hladnu pivu -  sve što trebate je pogledati vašeg instruktora koju opremu koristi i dobronamjerno ga pitati za savjet.

Razmišljate li kupiti polovnu opremu, od frenda koji je s tim regulatorom ronio 150 urona i super je s regulatorom zadovoljan, al’ eto odlučio ga je prodati...  Pitanje je zašto ga prodaje... Radije bih regulator kupio nov koliko košta da košta, a od frenda uzeo staro neoprensko odijelo, malo izdrapano, ali me košta gajbu hladne pive.

Razmišljate kupiti polovnu ronilačku opremu, oprez! Najmanje što morate učiniti - servisirati kompletno sve što ste uzeli polovno kod ovlaštenog servisera, jer vaša glava ovisi o toj opremi.

E pa sad sretno i ako na kraju i potrošite koju kunu više od planiranog ne budite u nervozi. Gušti su gušti...

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.