Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Što više stvari planiramo, više ćemo morati mijenjati
(Rejting 0 od 5)
Putovanja
Autor: Ivan Kapović   
Nedjelja, 18 Veljača 2007 01:00
Dok smo pet sati prelazili stazu prvi puta sam postao svjestan koliko je zapravo duga. Čim bi stavili prst na kartu, već smo pokrili stotinjak kilometara. Prije sam sve zaokruživao na 5 a od sada na 50 km. Sve ispod toga više se ne računa. Na kraju smo ustvrdili da je najkraća dionica koju imamo maraton. Simpatično.
Do tog vikenda smo se znali samo preko e-maila a sada je došao trenutak da se tim upozna "na živo". Dolazili smo sa svih strana i trebao je čitav dan dok smo se u punom broju okupili na Pálovom i Julianinom ranču gdje smo proveli četiri dana. Prva dva dana prošla su u neobaveznom druženju a ako želite znati nešto više o članovima tima, biografije možete naći na www.continentexpedition.com. Ja ću vas toga poštedjeti i preći odmah na zanimljiviji dio.

Trećeg dana ujutro krenuli smo na cijepljenje. Nakon malo lutanja, nekako smo uspjeli pronaći centar za tropske bolesti. Prava vrata smo otkrili u zadnji čas jer su već počele šale na Pálov račun. Treba nas sigurno voditi kroz Afriku a evo, već u Budimpešti smo napravili prvu orijentacijsku pogrešku. Nakon kraćeg uvodnog predavanje uslijedilo je bockanje a pala je i prva žrtva. Playboyev novinar, naš najkrhkiji član, srušio se kod trećeg uboda. Medicinska sestra mu je mudro, dok je još bio bez svijesti, dala i ostatak, tako da ne mora kasnije ponovno padati u nesvijest.
 
Do cijepljenja smo se nekako vukli ali sada smo žurnim korakom nastavili prema Salomonovu predstavništvu. Nakon uvodnog predstavljanja sponzorima navalili smo na novu kolekciju koja će na policama biti tek na proljeće. Osjećali smo se kao djeca u Charlievoj tvornici čokolade. Malo sam bio razočaran s količinom opreme koju smo dobili ali prije par dana mi je stigao mail s novim, dopunjenim popisom. Naše primjedbe i prijedlozi su prihvaćeni i sada sam zadovoljan. (Isto poslijepodne sam dobio i 4 velike kutije sa Salomon i North Spirit opremom iz Turbo Sporta. Posebno mi je zanimljiva bila North Spirit majica na kojoj na leđima piše Terra Incognita. :-))
Nakon Salomona nastavljamo do Wensona koji nam sponzorira bicikle. Izmjerili su nam sve što se moglo izmjeriti a cilj je da svatko od nas dobije bicikl skrojen upravo za njega. Oprema je XTR a šipku volana, rogove i vrstu pedala smo dobili po želji. Slovesnki član, Robert nije mogao pronaći kuk (za mjerenje dužine noge) pa je u pomoć pozvan službeni liječnik koji je također imao problema. Ja sam pak dobio pohvalu da imam najsimetričnije ruke. Razlika je samo u jednom milimetru.

Čitav sutrašnji dan proveli smo proučavajući rutu korak po korak. Osobna iskustva, politička situacija, bolesti, nezgode, savjeti... Trajalo je to i trajalo. Mrak smo dočekali nagnuti nad kartu koju je osvjetljavala samo stolna lampa. Tek sada sam postao svjestan koliko je zapravo duga. Čim bi stavili prst na kartu, već smo pokrili stotinjak kilometara. Prije sam sve zaokruživao na 5 a od sada na 50 km. Na kraju smo ustvrdili da je najkraća dionica koju imamo maraton. Simpatično.

Što više stvari planiramo, više ćemo morati mijenjati. (Moj prijedlog da onda zaboravimo sastanak i odemo u šetnju, nije prihvaćen.) Ruta se gotovo svaki dan mijenja a na koji ćemo način proći neke dionice znati ćemo tek na licu mjesta. Iz sigurnosnih razloga ili zbog toga što ne možemo dobiti dozvole za prolaz određenim (privatnim) područjima prisiljeni smo kilometre raditi i kamionom. Evo kratki pregled trase a slijedeće javljanje biti će iz Cape Towna.Južnoafrička Republika (4 dana)
Bicikl 520km

Namibija (13 dana)
Bicikl 760km
Trčanje 42km
Quadovima 150km
Kamionom 530km

Bocvana
(9 dana)
Trčanje 260km
Bickil 225km
Kamion 500km

Zimbabve i Zambija (12 dana)
Bicikl 1150km
Kajak 220km

Malavi (12 dana)
Bickil 245km
Kajak 480km

Tanzanija (20 dana)
Bicikl 1370km
Planinarenje 70km
Kamion 230km

Kenija (10 dana)
Bicikl 570km
Kamion 500km

Etijopija (20 dana)
Bicikl 1840 km

Sudan (22 dana)
Bicikl 810km
Kajak 1200km

Egipat (16 dana)
Bicikl 140km
Kajak 320 km
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.