Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Ajme, tko će ići na duatlon po ovoj buri
(Rejting 0 od 5)
Duatlon
Autor: Mladen Lukovic   
Nedjelja, 29 Ožujak 2015 20:01

Nije se bilo lako danas odlučiti za dolazak na ovu prvu duatlonsku utrku. Puhala je snažna bura i svi koji su se jutros rano probudili mogli su iz svojih toplih kreveta čuti neugodno zavijanje vjetra i snažno klapanje prozora. Prva je pomisao gotovo sigurno svima bila: „Nema šanse da me netko prisili po ovoj buri da dođem na utrku“.

Problem je možda bio što nitko nikoga nije prisiljavao da dođe na utrku i tako se na Spinutskoj kapiji pojavilo devetnaest natjecatelja.

Bura je zaista bila jaka i sam dolazak biciklom do Marjana je bio izazov, jer su neki refuli bure bili toliko jaki da je trebalo čvrsto držati upravljač objema rukama  kako bi se iskontrolirala bicikla i zadržao pravac.

Prije starta u jednom trenutku se čak pojavila ideja da se bicikle ne postave na stalke kako ih vjetar ne bi otpuhao, ali se odustalo od toga.

Neki natjecatelji su došli pokazati da su u dobroj formi, dok su neki došli "baciti prve mačiće u vodu".

Na početku trčanja vjetar je čak pomalo pomagao natjecateljima, pa se zbog napredovanja u smjeru vjetra i nije primjećivalo koliko je bura jaka. Trebalo je paziti na grančice i češere popadale po cesti i jednim okom gledati pada li što sa nekog stabla. Podsjetnik na još jaču buru od prije dva tjedna bila su još uvijek nasukana dva broda koji su se mogli vidjeti u prvom kilometru trčanja.

 

Povratak do zone je bio teži jer je vjetar uglavnom odmagao. Petorica su uspjeli istrčati tih pet kilometara za manje od dvadeset minuta. Prvi je krenuo u biciklistički dio Dalibor Vujević, a slijedili su ga Ivan Kovačev, Liam O'Driscol, Srđan Oršulić i Mijo Bebić.

Na bicikli su problemi sa vjetrom bili izraženiji. Trebalo je izbjegavati prepreke po cesti, boriti se protiv refula i vjetrovitih „zidova“. Najupečatljivije je bilo na Lubinskom portu gdje se u desnom zavoju trebalo naginjati na lijevu stranu kako bi se zadržala ravnoteža.

Mijo Bebić je sustigao Dalibora Vujeviće te su skupa završili sa biciklističkim dijelom, međutim Dalibor je bio bržu u drugom trčanju te je ostvario svoju prvu ovogodišnju pobjedu. Drugi je završio Mijo Bebić, a treći Ivan Kovačev.

Rezultate sa ove utrke ii više o radu TK Split pogledajte na www.tksplit.hr.

PS

Taman kada je završila duatlonska utrka pripremao se start prvog kola trekking lige. Vrag nije dao mira nekim sudionicima duatlonske utrke. Tako su Dalibor Vujević, Ivan Kovačev, Srđan Oršulić, Žan Smoje, Ivica Šošić nastupili i na ovoj utrci.

Dalibor Vujević je opet pobijedio, dok je Ivan Kovačev stigao odmah iza njega.

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.