Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Elezović pobjednik 1. kola duatlon - triatlon kupa u Splitu
(Rejting 5.00 od 5)
Duatlon
Autor: Mladen Lukovic   
Nedjelja, 24 Ožujak 2013 17:35

Kao i svake godine kraj ožujka je doba za početak nove duatlon-triatlon sezone. Zbog sigurnosnih razloga start je pomaknut još malo ranije ujutro i prvi duatlon je započeo već u 7:00 sati.

Moguće je da se nekima bilo teško ustat na vrijeme, a možda se netko i zabrinuo zbog mogućeg mraka. Na startu se pojavio dvadeset duatlonaca. Nije bilo mračno i tamno, ali je bilo malo hladno. Temperatura zraka je bilo oko 7 stupnjeva Celzijusa.

Sve drugo je bilo kako se poželjeti može, vedro jutro, bez vjetra i bez puno šetača na stazi.

Pojavilo se nekoliko duatlonskih debitanata: Herman Marko, Siniša Petković, Jure Bučević te Marijan Radeljić - otac pokojnog Ivice Radeljića. Marjan Radeljić je nakon što se prethodne godine aktivirao na trkačkim utrkama Marjanske lige koju održava MK Marjan ove sezone odlučio iskušati sebe i u triatlonskim disciplinama.

 

Novost je i prelazak Zdenke Kučić u juniorsku konkurenciju. Kako kaže najteže joj je palo ono prvo trčanje dok je nastavak utrke lakše podnijela.

Dok se Zdenka još prilagođava dužim juniorskim stazama, jedan drugi junior nije imao takvih problema. Toni Elezović je ovog jutra najbrže savladao sprint duatlon stazu, ostavivši iza sebe Miju Bebića, koji je završio kao drugoplasirani te Ivana Kovačeva trećeplasiranoga.

Poredak je odlučen u zadnjem trčanju. Nakon prvog trčanja od 5 km u biciklističkom dijelu su se iskristalizirale dvije vodeće grupe biciklista, dok je većina ostalih natjecatelja vozila samostalno. Pobjednički trojac je zajedno vozio do drugog trčanja i tada je vjerojatno Tonijeva veća želja za pobjedom nadvladala iskustvo Mije Bebića i Ivana Kovačeva.

U drugoj biciklističkoj grupi su se tako našli Krešimir Tijardović, Luka Komić, Nikola Smoljenović i Srđan Latinović, ali nisu uspjeli dostići pobjednički trojac.

 

Slijedeće kolo će se održati 6. travnja opet u 7:00 ujutro. BIt će vjerojatno tada lakše se ustati, jer će se kazaljke na satovima pomaknuti za jedan sat i za one željne utrkivanja neće biti nikakvih dilema.

Rezultate sa ove utrke i više o radu Triatlon kluba Split može se naći na web stranici: http://www.tksplit.hr. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.