Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Jedan bicikl, dva natjecatelja
(Rejting 0 od 5)
Duatlon
Autor: www.trickeri.org   
Utorak, 03 Ožujak 2009 01:57
trickeri.jpg">
I ove godine povodom međunarodnog dana voda, uz pokroviteljstvo Radio Istre, Trickeri organiziraju utrku Pazinčica Clearwater Revival.
Utrka je u nedjelju, 15.03.2009. sa startom u 13 sati. Okupljanje je  pored Spomen doma, start je na mostu Vršić(gdje je ujedno i cilj utrke) iznad Pazinske jame kraj Kaštela.

Na kraju utrke biti će ručak za sudionike.


PRAVILA UTRKE


Jedna bicikla, dva natjecatelja, tim starta zajedno, jedan član na bicikli dok jedan trči. U skladu s vlastitim sposobnostima i taktičkim zamislima članovi se izmjenjuju na bicikli. Kod izmjene člana tima na bickli, bicikla se mora mijenjati iz ruke u ruku, tj. nije dozvoljeno ostavljanje bicikle na cesti. Također nije dozvoljena istovremena vožnja oba člana tima na biciklu.

Članovi tima su obavezni proći kontrolne točke zajedno, i zajedno ući u cilj, odnosno, rezultat tima je ulazak zadnjeg člana u ciljnu ravninu. Svi timovi startaju zajedno.

OBAVEZNA OPREMA

Biciklistička kaciga za oba člana tima, jedna bicikla.

Mlađima od 18 godina natjecanje je dozvoljeno samo uz pismenu dozvolu roditelja.

Utrci pristupate na vlastitu odgovornost.

Duljina trase je 17,2 km i nešto je duža nego prošle godine ujedno zahtjevnija i atraktivnija kako zbog terena tako i zbog zanimljivih pogleda na Pazinsku kotlinu koji se pružaju sa okolnih breľuljaka.Teren se sastoji od 80 posto šumskih puteva i puteljaka,15% makadama i 5% asfalta, prelazimo par puta preko raznih potoka i tri puta preko Pazinčice.. Neke detalje sa staze možete pogledati ovdje.

Trasa je u principu tematski podijeljena u tri djela!

Prvi dio karakterizira poprilično zahtjevan uspon s naglaskom na snagu natjecatelja , drugi dio je obilježen sa nizbrdicom odnosno spustom i do izražaja dolazi brzina natjecatelja dok je u trećem dijelu najbitniji timski rad i spretnost natjecatelja čemu treba pridodati naravno i izdrľljivost koja će doći do izražaja u zadnjih par kilometara!

Na stazi će biti tri kontrolne točke, KT1 na 4,8 kilometru od starta (krajnji lijevi pik na karti gdje staza naglo zaokreće pod mrtvim kutom), KT2 na 11,1 km od starta (odnosno na Zarečkom krovu) i KT3 negdje na 14 kilometru odnosno a djelu gdje se silazi sa makadama!!


Staza će biti detaljno markirana.

STARTNINA : 100 kn po ekipi

NAGRADE - Ukupni poredak:

1.mj-900kn, 2.mj-600kn, 3mj-300kn

Mješovite i ženske ekipe:

1.mj-600kn 2.mj-400kn 3.mj-200kn 

PRIJAVE:

Prijaviti se možete telefonom, 098/9362420, preko weba ovdje ili na bilo koji drugi način. Rok prijave je do subote, 14.03.2009. u 20 sati. Ako ste se prijavljivali, a niste na listi svakako se javite na 098/9362420. Više informacija OVDJE.

 
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.