Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Kronometarska utrka pokazala najbolje
(Rejting 0 od 5)
Duatlon
Autor: Jelena Sekelj   
Petak, 26 Travanj 2013 21:44

24.travnja, na već dobro poznatoj lokaciji na SRC Aquacity pored Varaždina, u organizaciji Triatlon kluba 042 i uz sponzorstvo Matis Adria d.o.o., održano je drugo kolo Felt duatlon lige. 

Ipak, nešto drugačije nego što smo navikli. Naime, vozila se kronometarska utrka koja je okupila natjecatelje iz Varaždinske, Međimurske, Zagrebačke i Koprivničko-Križevačke županije.

Za razliku od uobičajnog formata duatlon natjecanja, gdje se prvo trči pa potom vozi bicikl i opet trči, ovdje je utrka počela biciklom nakon kojeg je slijedilo trčanje. Na startu ovog puta nisu bili svi natjecatelji u isto vrijeme. Jedan po jedan startali su u razmacima od jedne minute a svakome se vrijeme mjerilo posebno.

Kronometarska utrka mnogima je najdraža jer pokazuje stvarnu spremnost pojedinog natjecatelja. Nije dozvoljena vožnja u zavjetrini pa nema “švercanja” iza jačih i vožnje u grupi. Naime, u zavjetrini drugih vozača troši se 20-40% manje snage nego kad se natjecatelj vozi sam pa na duatlonima i triatlonima često možete vidjeti natjecatelje kako se voze u grupama. Na taj način se dosta uštedi snage za završni dio trčanja.

 

Na 2.kolu Felt duatlon lige se natjecalo u dvije discipline, sprintu i supersprintu. U sprintu se bicikl vozio 21km, nakon čega se trčalo još 5km. Oštra borba vodila se između Gorana Pongračića i Vanje Canjuge. Sa vremenom 53:02 i 6 sekundi razlike pobijedio je Goran Pongračić (TK042) ispred Vanje Canjuge (TK042) koji je utrku završio za 53:03. Usprkos operaciji početkom ove godine, Pongračić je pokazao izvrsnu formu. Imao je drugo najbolje vrijeme na biciklu i najbolje vrijeme na trčanju. Treće mjesto osvojio je Mladen Meštrović (TK042) sa vremenom 54:26. Jedina žena u sprintu bila je Karla Čović (TK042) koja je u cilj stigla nakon 1:07:18.

U discplini supersprint, već drugo kolo za redom, najbolji je bio Denis Pleše (TK042) koji je na biciklu bio neuhvatljiv i utrku je završio za 35:34. Drugi je bio Božo Srpak (TK042) sa vremenom 36:49 a treći Ivan Avirović (TK Međimurje) sa vremenom 37:50. Najbolja žena bila je Lidija Levačić (AK Međimurje) sa vremenom 41:55. Sara Rožić (TK042) utrku je završila druga nakon 45:26. Sve bolja Jelena Domislović (TK042) bila je treća sa vremenom 46:09.

Liga se nastavlja 08. svibnja u standardnom formatu a utrka započinje u 18 sati.

Više informacija na www.tk042.hr. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.