Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Odlična zabava na utrci u cross duatlonu na Dravi
(Rejting 0 od 5)
Duatlon
Autor: Jelena Sekelj   
Ponedjeljak, 08 Travanj 2013 16:09

Nakon brojnih cestovnih utrka i liga koje je Triatlon klub 042 uspješno do sada organizirao, ove su nedjelje uz pomoć Huni Bike Shopa zaljubljenicima u bicikl i trčanje ponudili nešto novo – utrku u kros duatlonu. 

Po šumi i stazama u i oko Drave se trčalo 3,8km, vozilo bicikl 14km i na kraju se ponovno trčalo 1,9km.

Triatlon, najbrže rastući sport današnjice i sve popularniji u našim krajevima, svima je već poznat. Cross duatlon nešto je manje poznat, a uključuje trčanje krosa, vožnju brdskog bicikla i onda ponovno trčanje krosa. Utrka Cross duatlon „Drava 2013.“ se sastojala od 3,8 km trčanja, 14 km bicikla i nakon toga još 1,9 km trčanja, a trčalo se i vozilo bicikl po šumskim puteljcima u Dravskoj park šumi te stazama i makadamu.

Nakon konačnog kopnjenja snijega, Dravska šuma je konačno zamirisala na proljeće i bila prepuna visibaba. Trčanje u ovakvom ambijentu bilo je poseban užitak za osjetila a natjecatelji koji nisu iz Varaždina mogli su uživati u ljepotama Dravske park šume, koja je jedina veća, starija i kompaktna šumska površina u širem okruženju grada Varaždina, a zbog svoje vrijednosti je zaštićena Zakonom o zaštiti prirode u kategoriji park-šume i dio je šireg zaštićenog područja regionalnog parka Mura-Drava. Nakon istrčana dva kruga u šumi se ulazilo u zonu tranzicije po bicikl.

Biciklistička dionica najvećim je dijelom singletrack, a imala je dosta tehničkih detalja poput hupsera, prelazaka preko balvana i oštrih zavoja. Ponegdje je bilo i blata i mlaka vode, što ovakvoj utrci daje posebnu draž. Prvi dio se vozio po kanalu uz Dravu, onda se ulazilo u šumu s desne obale, prelazilo na lijevu stranu kanala preko mosta i ulazilo u šumu s lijeve strane. Vozila su se četiri kruga bicikla nakon čega je uslijedio još jedan krug trčanja.

Prvo mjesto osvojio je Viktor Sarić iz Triatlon kluba Zagreb s vremenom 0:59:37, drugo mjesto Branimir Šafran iz Biciklističkog kluba Maraton s vremenom 1:00:49, a treće mjesto Vilim Mezga iz Biciklističkog kluba Mura Avantura s vremenom 1:03:19. Najmlađi natjecatelj Stjepan Hunjak, rođen 2001.godine, bio je ukupno 27. s vremenom 1:21:07. Najbolji domaći natjecatelj bio je Denis Pleše, akvizicija Triatlon kluba 042 iz Koprivnice, koji je na svojoj prvoj duatlon utrci u životu bio 4. s vremenom 1:03:23.

Na ovoj utrci sudjelovale su tri djevojke od kojih je najbolja bila Majda Horvat iz AK Sljeme s vremenom 1:12:26, druga je bila Varaždinka Karla Čović iz Triatlon kluba 042 s vremenom 1:28:23, a treća također Varaždinka Sara Rožić iz Triatlon kluba 042 s vremenom 1:35:01.

Utrka je održana 7.travnja, na Svjetski dan zdravlja čija je tema ove godine visoki krvni tlak, uzročnik potencijalno smrtonosnih bolesti kao što su infarkt srca, moždani udar i zatajenje bubrega, a do kojeg najčešće dolazi uslijed tjelesne neaktivnosti, pušenja, prekomjernog konzumiranja alkohola, konzumiranja nezdrave hrane, stresa i slično.

Triatlon klub 042 od svog osnutka djeluje kao promotor zdravog načina života, naglašavajući sve kvalitete sportskog života i uključujući ljude u sportsko rekreativne aktivnosti. Upravo zdrav način života, koji podrazumijeva kretanje i sportsko-rekreativne aktivnosti te zdravu prehranu i nepušenje, može spriječiti bolesti poput visokog krvnog tlaka.

Huni Bike Shop, specijalizirana prodavaonica za bicikle, kontinuirano promovira biciklizam kao način života, izuzetno zdrav hobi ali i vrhunski sport. Zbog toga je i logična bila njihova suradnja na organizaciji ovakve utrke, nečeg novog kod nas. Huni-bike-shop je zastupnik za brendove bicikala kao što su Haibike, Hercules i Winora te dijelove i opremu XLC, a ima prodajna mjesta u Varaždinu, Prelogu i Ludbregu.

Nakon ove utrke slijede nova uzbuđenja – u srijedu u 17 sati na Aquacityju već tradicionalno započinje Felt duatlon liga. Liga je otvorena za sve! Više informacija na ww.tk042.hr


 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.