Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Održan Dravski Cross duatlon
(Rejting 0 od 5)
Duatlon
Autor: Adventure Sport Team   
Ponedjeljak, 17 Prosinac 2012 10:56

Jelena Sekelj, Tomislav Bermanec, Marko Domislović, Mićo Duspara, Ladislav Gregorinčić i Slaven Pikija jučer su hrabro stali na start i uspješno završili dravski Cross duatlon – humanitarnu utrku kojom je Triatlon klub 042 zaključio ovu uspješnu sportsku godinu.

"Kraj godine i ovo predblagdansko vrijeme iskoristili smo da pomognemo potrebitima iz naše zajednice te tako nastavimo naše humanitarno djelovanje. Ova utrka tako je bila humanitarnog karaktera, a 6 prethodno spomenutih natjecatelja sudjelovalo je u utrci s ciljem prikupljanja pomoći za jednu obitelj težeg financijskog stanja iz Varaždina.“ kazao je Ladislav Gregorinčić, predsjednik Triatlon kluba 042.

 

Utrka je održana u teškim zimskim uvjetima. Blato, voda i bljuzga uvelike su prkosili natjecateljima tijekom savladavanja staze koja se sastojala od 3,8 km trčanja (2 kruga od 1,9 km), 14 km vožnje bicikla (5 krugova po dravskom nasipu i šumi) te na kraju još 1,9 km trčanja. Ipak, zadovoljni osmijesi na kraju i tijekom čitavog trajanja utrke govorili su da je ovo prava stvar koja definitivno mora postati tradicionalna. 

Ova utrka bila je i uvod u službenu kros duatlon utrku koja će se održati na proljeće slijedeće godine. Kros triatlon i kros duatlon utrke su u posljednje vrijeme u svijetu postale vrlo popularne zbog atraktivnih biciklističkih i trkačkih dionica. Održavanjem jedne ovakve utrke Triatlon klub 042 pokazuje da prati trendove te će natjecateljima u Hrvatskoj pružiti priliku da iskuse čari takvih, nešto drukčijih utrka.

 

Ovom utrkom Triatlon klub 042 završio je rezultatski i organizacijski uspješnu 2012. godinu. Iako su rezultati u ovom slučaju apsolutno sporedni, red je da spomenemo da je u utrci najbrži bio naš gost iz Međimurja iz BK Prelog Tomislav Bermanec (1:01:40). Drugi je bio Marko Domislović (1:02:45), a treći naš predsjednik Ladislav Gregorinčić (1:08:30), obojica iz TK 042. Jedina hrabra pripadnica ženskog spola koja se odvažila nastupiti je Jelena Sekelj iz TK042 koja je utrku završila za 1:10:05. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.