Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Pobjednički niz Ivana Kovačeva
(Rejting 5.00 od 5)
Duatlon
Autor: Luka Komić i Mladen Luković   
Utorak, 09 Travanj 2013 14:24

Nakon nekoliko dugih kišnih dana osvanula je, u početku malo oblačna, ali kasnije sve toplija i sunčanija subota. Na Marjanu su se okupila 21 natjecatelj, a među njima i 4 pripadnice ljepšeg spola. 

Odmah po startu koji je uslijedio u 7:00 od ostalih natjecatelja odvaja se Ivan Kovačev. Prednost koju je stekao na prvom trčanju uspješno je zadržao do kraja utrke te pobijedio s vremenom 1:03:19. 
 
 
 
Međutim, prava borba vodila se između natjecatelja druge skupine formirane na prvom trčanju koju su činili: Krešimir Tijardović, Filip Lazić, Srđan Latinović, Robert Pezelj, Toni Košnjak i Luka Komić.
Grupa se održala do kraja biciklističke dionice kada se na završnom trčanju odvajaju Tijardović, Lazić, Latinović i Komić. O konačnom poretku odlučio je završni šprint te tako 2. i 3. mjesto osvajaju juniori Luka Komić i Filip Lazić, a 4. i 5. mjesto Srđan Latinović i Krešimir Tijardović. 

U ženskoj konkurenciji pobjeđuje Nevenka Ćuk, ispred Marine Kovačić, te dviju juniorki Josipe Cecić Vidoš i Zdenke Kučić koje su ove godine napravile veliki korak prešavši s kadetske super sprint distance na duplo dužu sprint distancu. 

Slijedeća utrka (ujedno i kolo naše lige) održat će se 27.4.2013. na Korčuli već tradicionalno treću godinu za redom. To će ujedno biti i prva triatlonska utrka ove sezone. Nadam se velikom odazivu kako naših tako i stranih natjecatelja. 

*****

Moramo još dodati da je Ivan Kovačev prije pet dana pobjedio na prvoj Skalinadi (utrci preko 819 stepenica od Matejuške do vrha Marjana) i samim tim ušao u povijest, a ovo mu je prva pobjeda na nekoj od splitskih ligaških utrka.

U Korčuli 27. travnja će se održati olimpijski triatlon. Nadamo se dobroj konkurenciji, a samim tim dobrim i zanimljivim utrkama.

Rezultate sa ove utrke i više o radu Triatlon kluba Split može se naći na web stranici: http://www.tksplit.hr.

  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.