Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Prvi dan proljeća i jedan krasan duatlon
(Rejting 0 od 5)
Duatlon
Autor: Mladen Lukovic   
Srijeda, 23 Ožujak 2016 14:46

 

Prekrasno jutro. Sunce se tek podiglo iznad obzora. Još uvijek je hladno. Osamnaest duatlonaca sprema se za start. Većinom su to poznati splitski duatlonci - triatlonci, ali ima i nekoliko novih lica. 

Prvi put vidimo na ovom natjecanju dva momka i dvije cure. Neki od njih izgledaju debitantsko, ali neki baš i ne.

Utrka je rutinski odrađena. U sprint duatlonu najbrži je bio Mijo Bebić iz TK Split. Bio je gotovo pet minuta brži od drugoplasiranog Nala Kuzmanića (TK X) i Srđana Latinovića (TK Split).

Dvije cure su se natjecale u sprint duatlonu, a brže je bila nova cura: Christine Walters (TK X) sa vrlo dobrim rezultatom 1:15:15.  

Dvije cure su nastupile i na supersprint duatlonu, a tu je puno brža bila Petra Koceić (TK Split).

 

Prošle godine su oborena oba rekorda u spirnt triatlonu na ovoj Marjanskoj stazi. Možda ovaj rezultat Christine Walters nagovještava mogućnost obaranja rekorda duatlonske staze kojeg je sad već pomalo daleke 2008. godine postavila Maja Marukić. Ona je tada u sprint duatolon postigla vrijeme od 1:11:25. 

Planirano je da se održi dvanaest utrka na ovogodišnjem Splitskom duatlon-triatlon kupu, a  prvih pet kola će biti sprint duatloni. Tu se ukazuje prilika, uz malo sportske sreće, kako se bude zalazilo dublje u sezonu i kako natjecatelji budu u boljoj formi, da se dođe do novog duatlonskog rekorda staze. 

Ne uspije li se u tome u ovih prvih pet kola, mala je vjerojatnost da će se to možda dogoditi na kraju sezone.
Od šestog kola, tijekom ljeta, održat će se šest sprint triatlona i tek bi moža zadnje kolo u listopadu moglo završiti kao sprint duatlon, ako se poklope odgovarajuću vremenski uvjeti. 

Sezona je tek započela. Nadajmo se povoljnim vremenskim uvjetima, većem broju natjecatelja i uspješnom ostvarenju svih ovih planiranih utrka.

Rezultate sa ove utrke i više o radu TK Split pogledajte na www.tksplit.hr.

 

  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.