Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Nervoza i napetost koju jedna guma nije izdržala
(Rejting 0 od 5)
Duatlon
Autor: Toni Elezović   
Ponedjeljak, 26 Ožujak 2012 11:45

Počela je još jedna sezona Splitskog Cannondale duatlon-triatlon kupa. Okupilo se dosta natjecatelja, došla su neka nova lica TK Split-a, a dokaz da naša liga postaje sve popularnija je dolazak članova TK Zadar na prvu utrku sezone. 

Osjećala se ta napetost i nervoza pred prvu utrku nakon duge pauze, čak jedna guma nije mogla izdrzat taj pritisak. Organizacija utrke na čelu s tajnikom kluba, Ivanom Pavićem, je kao i obično bila na visini zadatka. 

Startalo se na vrijeme u 7.30 i na opasnim okukama i okretištu su bili pomagači koji su nam omogućili što sigurniju i bržu dionicu biciklističkog dijela (fala in). 
Na sprintu (5 km trčanja, 20km bicikle i 2.5km trcanja) je nastupilo 30-ak natjecatelja, dok su supersprint (2.5km trčanja, 10km bicikle i 1.25km trčanja) odradile samo dvije kadetkinje, Josipa Cecić-Vidoš i Zdenka Kučić. Brža je bila Josipa. 
Start utrke je ovaj put bio malo sporiji, Mijo Bebić i Marin Koceić su se tek nakon 5 minuta utrke priključili tada vodećem Krešimiru Tijardoviću. Nakon rutinski odradenog trčanja od 5km, njih troje su brzo prošli kroz zonu izmjene i započeli biciklistički dio. Treba naglasiti da je Mijo na utrku došao u 7.29 i to s mountibikeon (Merida), ali to nije imalo nikakav negativan učinak na njegov rezultat. 
Skupinu iza vodećih su činili Ivan Kovačev, Tin Bulić, Zlatko Parać i Toni Elezović, te ostale male skupine po 2-3 natjecatelja. Biciklistički dio je prošao bez problema gotovo za sve. Nesretnom Josipu Malešu je na prvoj utrci duatlona, pukla guma, no na sreću nije došlo do pada i ozljede. Na drugom trčanju su stvari u konačnom poretku bile rješene. Prvi do cilja je došao Marin Koceić, iako je utrku odradio pod laganom kočnicom jer je poslije utrke slijedio biciklistički trening od 130 km u svrhu priprema za Ironman. Odmah iza njega je dosao Mijo Bebić, a treći je bio Krešimir Tijardović. 
 
 
Poslije utrke i okrepe izotoničnim napitcima, te bananama, uslijedilo je zajednicko fotografiranje sa sponzorom kupa. Slijedila je humanitarna utrka za udrugu "Most", odaziv je bio velik, a sudjelovali su i gosti iz Škotske, koji su nas zabavili svirkom na gajdama. 

 

Veselimo se idućem kolu, duatlonu 14.travnja na istoj lokaciji 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.