Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Rano ujutro, taman prije kiše
(Rejting 0 od 5)
Duatlon
Autor: Mladen Lukovic   
Ponedjeljak, 13 Svibanj 2013 12:11

Kasnoproljetno triatlonska događanja na Korčuli su iza nas te je uslijedio je povratak na Marjan i duatlonske utrke. Bilo je malo neizvjesnosti oko vremenskih prilika za ovaj duatlon, jer je bilo najavljeno oblačno vrijeme i mogućnost kiše.

Oni koji su ove subote došli na Marjan nisu pogriješili. Za vrijeme duatlona kiše nije bilo, a tek nekoliko kapljica se pojavilo kada su gotovo svi već završili svoju utrku.

Nakon utrke je ipak palo malo kiše tako da sam ja malo pokisnuo dok sam se vozio biciklom natrag do kuće. 
Sama utrka nije donijela nikakvih neočekivanih rezultata. Tijekom utrke izdvojio se Toni Elezović (TK Split) i zadržao svoje vodstvo do kraja. U stopu ga je pratio Nikola Smoljenović (TK Zvončac), ali ga nije mogao dostići. Srđan Latinović (TK Split) se u biciklističkom dijelu uspio približiti vodećem dvojcu, međutim na drugom trčanju je malo zaostao te je ostao na trećem mjestu.

Osvježenje je bio nastupo španjolca Damjana Fernandeza koji je odnedavno postao član MK Marjan, a uspješno je nastupio u Korčuli na olimpijskom triatlonu. Na današnjoj utrci zauzeo je odlično četvrto mjesto.

Osim njega, ne baš čistog debitanta, imali smo i dvoje pravih debitanata. Ana Aljinović i Žan Smoje, oboje članovi MK Marjan, po prvi put su odradili jednu duatlonsku utrku i kako to obično biva bili su prepuni dojmova kako je bilo na prvom trčanju, kako na bicikli, a naročito kako je bilo na drugom trčanju nakon biciklističkog dijela.

 

Najbrža od žena je bila Nevenka Ćuk (TK Split). Uspjela je poboljšati svoj rezultat iz prvog duatlonskog nastupa na ovoj istoj stazi iz drugog kola za oko 3 minute. Nastavi li tako ima šanse da u nekom od slijedećih duatlona obori već gotovo šest godina star rekord staze.

Već slijedeće subote 18. svibnja će imati priliku za to. Kako je utrka u Žrnovnici otkazana peto kolo duatlon-triatlon kupa održat će se opet u Splitu na Marjanu na istoj ovoj stazi.

Rezultate i više o radu TK split pogledajte na www.tksplit.hr

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.