Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Split, Podstrana ili netko treći
(Rejting 0 od 5)
Duatlon
Autor: Mladen Lukovic   
Ponedjeljak, 31 Ožujak 2014 21:09

Dvadeset šest natjecatelja na startu. Prohladno jutro, vedro i  bez vjetra. Kao stvoreno za duatlonsku utrku.

Uz članove TK Split, na ovoj utrci smo imali i članove novog triatlon kluba TK Podstrana. Tu je bio i pomalo neočekivani gost iz TK Petrinja Davor Pavičić te par debitanata: Robertina Tomić i Ivan Španjić.

Neki su odmah počelo jako, a neki su se došli probuditi iz zimskoga sna. Već u prvom trčanju Dalibor Vujević je pokazao da se na njega treba i te kako ozbiljno računati. Prvih pet kilometara je završio za oko 17 minuta. Za gotovo dvije minute je bio brži od dvojca koji ga je pratio Ivana Kovačeva i Mije Bebića. Međutim iskustvo je presudilo, te je na kraju Dalibor Vujević  završio utrku na trećem mjestu, Mijo Bebić na drugom, a  Ivan Kovačev je danas bio najbrži.

Bilo je zanimljivo i u srednjem dijelu poretka, gdje je tijekom utrke stalno dolazilo do pretjecanja i izmjena.  Nekima je biciklistička dionica donosila prednost, a nekima je trčanje bila jača disciplina.  Tako je na primjer Mario Grgat na bicikli gubio, dok su Luka Komić i Damian Fernandez na bicikli dobivali.

Kod žena nije bilo velikih promjena: Ana Aljinović je cijelo vrijeme bila vodeća ispred, tijekom cijele utrke druge, Gorane Jelić Mrčelić, te treće Robertine Tomić.           

 ---

Ovo je početak još jedne duatlon-triatlon sezone koja nije samo splitska nego obuhvaća sve više ovih južnih krajeva. Budući da vremenski uvjeti to dopuštaju, a dijelom i sportska oprema, a još većim dijelom hrabrost i spremnost sportaša slijedeće dvije utrke će biti triatloni. Ove godine, nakon već nekoliko pokušaja, održat će se prvi triatlon na Visu. I to već za dva tjedna u viškoj luci gdje će održati sprint triatlon utrka.

Na kraju mjeseca travnja još jedan triatlon održat će se u Korčuli.

Nakon tih utrka Splitska duatlon-triatlon liga vraća se opet u Split gdje će se nastaviti sa nekoliko duatlona.

Rezultate sa ove utrke i više o radu Triatlon kluba Split može se naći na web stranici: http://www.tksplit.hr. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.