Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Usprkos kiši započela Felt duatlon liga
(Rejting 0 od 5)
Duatlon
Autor: Jelena Sekelj   
Utorak, 16 Travanj 2013 21:22

Usprkos kiši koja je u srijedu poslijepodne neumorno padala, zaljubljenici u triatlon i duatlon jedva su dočekali konačan početak sezone. 

Felt duatlon liga započela je prošlu srijedu, kada je u 17 sati na SRC Aquacity sa starta krenulo 23 najhrabrijih natjecatelja, kojima ni neumorna kiša nije smetala da uspješno završe utrku.

Da su svi jedva čekali končan početak Felt duatlon lige, nakon konačnog završetka zime i snježnih „radosti“ te nakon odgode početka lige prije dva tjedna radi snijega, pokazuju i natjecatelji pristigli iz drugih dijelova Hrvatske ali i susjedne Mađarske, u kojoj su aktivnosti Triatlon kluba 042 već dobro poznate. Naime, varaždinski triatlonci na svojim ligama ugošćuju natjecatelje i iz Mađarske i Slovenije.

Natjecalo se u dvije discipline, sprintu i supersprintu. Sprint je disciplina koja uključuje 5 km trčanja, 20 km bicikla i 2,5 km trčanja. Supersprint je kraća disciplina, prilagođena rekreativcima, a uključuje 2,5 km trčanja, 14 km bicikla i 1,25 trčanja.

U sprintu se od samog početka vodila borba između Marijana Huzjaka iz Novog Sela Rok i Mladena Meštrovića iz Triatlon kluba 042. Sa 10 sekundi prednosti, sa vremenom 1:06:53, Huzjak je ušao u cilj prije Meštrovića. Treće mjesto zauzeo je Vanja Canjuga iz Triatlon kluba 042 sa vremenom 1:08:07. Jedina ženska natjecateljica u sprintu bila je Karla Čović iz triatlon kluba 042 koja je utrku završila za 1:24:15.

Disciplina supersprint nije bila neizvjesna kao sprint. Od samog početka utrke, Denis Pleše iz Triatlon kluba 042 napravio je veliku razliku na prvom trčanju koju je onda još povećao na biciklu i utrku završio na zasluženom prvom mjestu, sa vremenom 40:53. Drugo mjesto osvojio je Richard Vivert iz BBSC Balaton sa vremenom 48:33 a treće Neven Mlakar iz Triatlon kluba 042 sa vremenom 50:23. Kod djevojaka je najbolja bila Sara Rožić iz Triatlon kluba 042 sa vremenom 52:06. Drugo mjesto osvojila je Szimonetta Simon iz Lengyeltoti Vse sa vremenom 54:12 a treće Lidija Levačić iz AK Međimurja sa vremenom 56:36.

Slijedeće kolo je 24. travnja u 18 sati a na redu je kronometarski duatlon, utrka kod koje natjecatelji startaju svaku minutu. Felt duatlon liga ima 5 kola koja će se održati još 8.5., 22.5. i 29.5.

Triatlon klub 042 poziva sve rekreativce željne zabave i adrenalina da dođu na Aquacity i pridruže im se na Felt duatlon ligi. Dodatne informacije pronaći ćete na www.tk042.hr. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.