Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
87 izlagača na ZAF-u
(Rejting 0 od 5)
Miks svega po malo
Autor: Adventure Sport Team   
Četvrtak, 09 Svibanj 2013 21:58

4. i 5. svibnja 2013. na zagrebačkom jezeru Jarun održan je drugi po redu Zagreb Adventure Festival (ZAF) – međunarodni festival pustolovnog turizma, aktivnog odmora, sporta i rekreacije na otvorenom.

Ovogodišnji ZAF okupio je 87 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije koji su na jednom mjestu, u isto vrijeme, međusobno se isprepličući, omogućili posjetiteljima da osobno i potpuno besplatno isprobaju aktivnosti kojima se bave: ronjenje, windsurf, jahanje, kajakarenje, penjanje, zipline, ples na svili, let balonom, jedrenje, bicikliranje, skate, paintball, airsoft, frizbi, plivanje, kitesurf, koturaljkanje, kamp prikolica, parkour, softball, surfkart, quad, rafting, wakeboard, absail, nordijsko hodanje, zmajarenje..

Nakon akcije, posjetitelji su se mogli malo odmoriti slušajući zanimljiva predavanja Nenada Vlahovića (Jedrilicom oko svijeta) i mladog Petra Rikića (Moto-avantura oko svijeta), a na Festivalu su se mogli vidjeti video uratci i fotografije prijavljene na video natječaj Be adventurous! READY, SET, GO! Win a GoPro! i foto natječaj Prirodni pokret! Cilj ovih natječaja bio je zagrijati publiku za kretanje u prirodi i pobuditi njihovu kreativnost još i prije početka ZAFa.

Na Festivalu su nakon projekcija podijeljene i nagrade dobitnicima. 

Dobitnici video natječaja Be adventurous! READY, SET, GO! Win a GoPro!:

1. nagrada: Borna Kuzmanović: Playground

2. nagrada: Radovan Ševo: U pokretu

3. nagrada: Erik Tujmer: Be adventurous!

4. nagrada: Luka Smaić: Bez naslova

5. nagrada: Ana Jožinec: Moonhanger 

Dobitnici foto natječaja Prirodni pokret!:

1. nagrada: Joško Sršen: Neretva, 1911 lajkova

2. nagrada: Amila Saleš: Jumping Jack Flash, 1473 lajova

3. nagrada: Matej Halgaš: Bol na Braču, 830 lakova 

Nagrađeni su i Luka Tambača, Damir Veledar te Duško Šimić od strane organizacije ZAFa 2013. 

Kao i prošlogodišnji, i ovogodišnji ZAF imao je humanitarni karakter. U nedjelju, 5. svibnja, na prostor ZAFa kročilo je 250 djece iz 18 domova za nezbrinutu djecu iz cijele Hrvatske. U suradnji s udrugama Svjetionik života, Kvantna književnost, Suncokret i Pokaži mi organizirali smo pustolovnu utrku za 18 ekipa od po 6 sudionika iz svih dječjih domova. 

 

Pustolovna utrka se sastojala od 18 različitih aktivnosti čiji su izvoditelji bili izlagači ZAF-a. Djeca su tako iskusila pustolovne sportove i zanimljive aktivnosti na otvorenom kao što su npr. vožnja mini raftom, penjanje po umjetnoj stijeni, ultimate frizbi, kensei, slackline, postavljanje kitesurf i speleološke opreme i biciklistička štafeta. Bodovala se kvaliteta izvođenja grupe i timski duh, te se na taj način usmjeravalo djecu na međusobnu suradnju i ovisnost jedni o drugima umjesto na isticanje i oslanjanje na najjače i najbrže pojedince. Ostala djeca koja se nisu natjecala imala su priliku isprobati bogatu ponudu sadržaja na ZAF-u, ali i bodriti i navijati za svoju ekipu. 

Zavrijeđene nagrade su osvojili:

1. mjesto - Dječji dom Braća Mažuranići, ekipa Girice: 5-dnevni Scout kamp na Zrmanji za 20 djece i 5 voditelja by turistička agencija Avanturist

2. mjesto  - Dječji dom Pula, ekipa Šajeta: besplatan ulaz za cijeli dom u Nacionalni park Krka by  NP Krka

3. mjesto - Kuća Sv. Josipa, ekipa Jožeki: rafting za 6 osoba na rijeci Savinja u Sloveniji by agencija Adventure Valley iz Slovenije

4. mjesto - SOS Dječje selo Lekenik, ekipa Everland: komplet knjiga „Ono si što…“ i „Puž postolar“  by udruga Kvantna književnost 

Nagradu za tajni zadatak osvojio je Dječji dom I. G. Kovačić, ekipa IGK: 6 knjiga „Stvarne brige iz čarobne knjige“  by udruga Kvantna književnost 

Nakon što su dobitnicima dodijeljene nagrade, svoj djeci su podijeljene medalje za sudjelovanje. 

Ovim jednodnevnim aktivnim izletom željeli smo djeci pružiti dobru zabavu, upoznati ih s pustolovnim aktivnostima, ojačati njihovo samopouzdanje, razviti njihov timski duh, omogućiti otkrivanje njihovih talenata i sposobnosti, razviti ekološku svijest, ljubav prema prirodi i boravku u prirodi, te im pružiti mogućnost da osvoje vrijedne nagrade i nastave svoju osobnu pustolovinu koja je započela sa Zagreb Adventure Festivalom. 

Do slijedeće godine... bilo kiša, bilo bura, nek Vas fura avan(a)tura!! 

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.