Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Adrenalinska bomba na Neretvi
(Rejting 0 od 5)
Miks svega po malo
Autor: Adventure Sport Team   
Utorak, 01 Rujan 2015 19:31

 

Neretva Outdoors najiščekivaniji događaj na Neretvi, održati će se 5. i 6. rujna 2015. Ovisnici o adrenalinu pustolovinu će započeti u subotu, 5. rujna na Baćina trailu. 
 
Staze duge dvanaest i dvadeset jedan kilometar svake godine privlači sve više lokalnih trkača, biciklista i izletnika s područja Hrvatske i susjednih zemalja. Ove godine pokušati će  uključiti sve generacije da sudjeluju u utrci. Odrasli će trčati zanimljivom rutom oko Baćinskih jezera, dok će HGSS organizirati zanimljive pokazne vježbe i zadatke za najmlađe. 
 
 

Pustolove i avanturiste iz Neretve svakako će zainteresirati Neretva challenge koja se održava 6. rujna. To je utrka u kajacima koja se nastavlja na trčanje planinarskim stazama, a sudionici do samog cilja stižu vožnjom na Sup-ovima. 

Na stazi vas čeka prekrasan pogled i netaknuta priroda. Prva kontrolna točka je na jezeru Kuti. Legenda kaže da jezero Kuti čuva tajnu Gavanovih dvora. Riječ je o potopljenom gradu čiji ostaci već stoljećima leže ispod najvećih dubina jezera. A ime grada je, vjerovali ili ne, slavna Troja.

Ušće rijeke Neretve, cilj utrke,  dom je mnoštvu biljnih i životinjskih vrsta. Posebno je važan pticama jer tu obitava više od 30 vrsta, među kojima je i nekoliko rijetkih. Močvarno područje s pješčanom plažom i bočatom vodom stvara ideal za životinje, a i za brojne zaljubljenike u kitesurfing koji, baš poput ptica, lete visinama Neretve.

Uz jezero Kuti i ušće Neretve na stazi vas čekaju mnoga iznenađenja. Iskoristite priliku i posjetite ove jedinstvene lokalitete.

  

Prije svake utrke natjecatelji dobivaju kartu s ucrtanim kontrolnim točkama po zadanom redoslijedu od prve do zadnje. Pobjeđuje ona osoba, odnosno tim koji u najkraćem vremenu prođe sve kontrolne točke.

Za sigurnost natjecatelja i svih sudionika brinut će se HGSS Stanica Dubrovnik- Obavještajna točka Neretva, a Udruga građana "Pivčeva kala" i ove je godine zadužena za okrjepu i garantirano dobru zabavu poslije utrka.

Službene stranice preko koje se rade prijave za ovogodišnje trke u sklopu Neretva Outdoors projekta:
Baćina trail: 12Km / 21 km
Neretva Challenge: pustolovna utrka dužine 35 Km (13 Km kajaka, 21 treking, 1 Km Stand up Paddlinga)

https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/114

 

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.