Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
In-Line Day @ Pannonian Challenge XII
(Rejting 0 od 5)
Miks svega po malo
Autor: Tomislav Cvitković   
Subota, 20 Kolovoz 2011 16:13

Najbolji „mali“ extreme festival na svijetu, Pannonian Challenge XII, započeo je in–line contestom u kojemu su nastupili roleri iz Mađarske, Švicarske, Slovenije, Francuske i Hrvatske. 

Uz natjecatelje, atmosferu je podizao i Mario Petreković „Fizikalac“, koji je već postao stalnim članom ekipe Pannoniana.

In–line Day je započeo natjecanjem rolera mlađih od 16 godina, među kojima su se istakli Zagrepčani - David Prajz i Tvrtko Lovrečki na 1. i 2. mjestu te Tino Stojak i Marko Tuđan na 4. i 5 mjestu. Jedini stranac u finalu je bio Luka Vešner iz Maribora koji je zauzeo treće mjesto.

Profesionalni vozači stariji od 16 godina neumorno su zabavljali publiku tijekom čitavoga dana. Vozila su se dva kruga kvalifikacija, a sedmorica najboljih plasirala su se u finale. Prvo mjesto i nagradu u vrijednosti od 1.000 eura osvojio je Tin Hadžiomerspahić iz Zagreba, Francuz Alfano Stephane za drugo je mjesto dobio 700, a Švicarac Maxine Genboud za treće mjesto 300 eura. U finale su se plasirali još i Švicarac Diego Guilloud iz Geneve, Mađar Mate Kiss, Zagrepčanin Sanjin Hadžiomerspahić te još jedan Mađar, Krisztian Silagy.

U kategoriji „Best trick“ pobjednik je Tinov brat Sanjin Hadžiomerspahić.

Skatepark koji se nalazi na srednjoškolskom igralištu proširen je i uređen novim spravama, a organizacijski tim pokazuje sve veću zrelost u pripremi i realizaciji festivala. U tome im pomaže i oko stotinu volontera svih uzrasta koji su svojim radom dali dorpinos podizanju Pannoniana na višu razinu.

 

Novosti ovogodišnjeg Pannoniana su besplatni bežični internet koji je osigurao Elektrotehnički fakultet u Osijeku, tepisi na atletskoj stazi srednjoškolskog igrališta koji posjetitelje i natjecatelje spašavaju od crvene prašine atletske staze na Srednjiki, proširene tribine i veliki LED monitor na kojemu se iz Chill–out zone može pratiti izravan prijenos s natjecateljske staze. Novost je i sama Chill–out zona s prostorima za hranu, piće, sjedenje i zabavu.

Prvi natjecateljski dan ugostio je dvostruko više publike nego sva dosadašnja izdanja Pannoniana. Osječka publika bila je vrlo raspoložena i do samoga je kraja bodrila natjecatelje i goste iznenađenja -prošlogodišnjeg BMX prvaka Pannonian Challengea, Daniela Dhersa, te svjetski poznatog BMX vozača Brada Simmsa.

Zabava se nastavila do dugo u noć, jer nakon natjecateljskog dijela uslijedio je open air chill party Big Mama Session.

Službeno otvorenje Pannoniana bilo je u srijedu, tradicionalnom izložbom i video projekcijama u galeriji Kazamat Doma HDLU-a u Osijeku.
Fotografije autora Marka Kneževića, Dubravka Milinkovića i Tina Hudolina svi zainteresirani mogu razgledati u petak (19. 8.) i subotu (20. 8.) od 18 do 20 sati. 

 

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.