Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
KvaliFLYkacije Paper wingsa u Zagrebu
(Rejting 0 od 5)
Miks svega po malo
Autor: Tomislav Cvitković   
Četvrtak, 22 Ožujak 2012 21:58

 Red Bull Paper Wings je najveće svjetsko natjecanje u bacanju papirnatih aviona. KvaliFLYkacije se održavaju u 85 zemalja svijeta, uključujući i svjetske velesile civilnog i vojnog zrakoplovstva. 

No u Salzburgu vladaju neka druga pravila, a tisuće hrabrih konstruktora i pilota s čitave planete bore se za nastup u Hangaru 7 i pobjedu na prestižnom natjecanju koja će ih katapultirati u sam vrh svjetskog papirnatog zrakoplovstva. U njegovoj je povijesti zlatnim slovima ispisano ime Hrvatske i to zahvaljujući dvostrukom svjetskom prvaku, Splićaninu Jovici Kozlici.

Prvi je naslov prvaka Jovica Kozlica osvojio 2006. godine, a tri godine kasnije vratio se u Salzburg i obranio ga letom od 54,43 metra. 

 

Na svjetskome prvenstvu, koje se održava u svibnju, konstruktori i piloti natječu se u tri discipline: najveća udaljenost, najduži let i najbolje zračne akrobacije. Cilj je letjeti, a ne sletjeti!

Želite li postati nova zvijezda papirnatog zrakoplovstva? Ponijeti prestižni naslov svjetskog prvaka u svibanjskom finalu u Hangaru 7?  Put do Salzburga vodi preko nacionalnih kvaliFLYkacija koje će se, nakon Osijeka, Rijeke, Zadra i Splita, još održati u glavnom nam gradu Hrvatske, a natjecati se možete u jednoj ili više disciplina!

Sve što vam je potrebno je običan komad papira (80g/m2). Kakav će oblik poprimiti manje je važno. U kategorijama najdužeg leta i najveće udaljenosti nisu dopuštena dodatna pomagala, dok je u kategoriji zračnih akrobacija konstruktorima dopušteno korištenje škarica, ljepila i drugih materijala.

Da ne duljimo… dragocjeno vrijeme leti!

Prijavite se na redbullpaperwings.com i odmah počnite s treninzima! Ladice su vam sigurno pune papira po kojima ste šarali dok ste pripremali ispite…vrijeme je za zimsko čišćenje – otvorite ladice, pokupite sve suvišne papire, lijepo ih oblikujte i do kante za smeće pošaljite ih kao avione! Bit će vam to sjajna vježba za Red Bull Paper Wings, naučit ćete ponešto o aerodinamici i pospremiti ladice. Idealno!

ZAGREB - 24.03.2012. Boćarski dom (balon), 13:00h

Najbolji od najboljih pokazat će svoje umijeće pilotiranja na državnom finalu koje se održava u Zagrebu 24.3.2012. - Boćarski dom (balon) od  18:00h

Let's (quali)FLY!

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.