Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Međunarodni Festival Capoeire u Zagrebu 20. - 25.11.
(Rejting 5.00 od 5)
Miks svega po malo
Autor: Mirjana Vladić   
Srijeda, 21 Studeni 2012 10:03

U tijeku je 5. međunarodni festival capoeire u Zagrebu u organizaciji škole capoeire Filhos de Bimba Zagreb.

Škola capoeire Filhos de Bimba već petu godinu zaredom organizira festival capoeire ZUMBIMBA s brojnim inozemnim gostima. Prisjećamo se pritom Zumbija i Bimbe, dvojice važnih Brazilaca koji su doprinijeli borbi protiv ropstva odnosno rasne diskriminacije u Brazilu. Cilj festivala je okupljanje capoeirista različitih stilova i filozofija u brojnim radionicama capoeire, sambe i ostalih afro-brazilskih kulturnih izričaja.

 

Ove godine će se festival održati od 20. do 25.11.2012. na tri lokacije: u polivalentnoj dvorani studentskog doma “Cvjetno naselje”, u Beleza Brazilian Baru i u restoranu Karaka u centru Zagreba. Glavni dio događanja odvija se tijekom vikenda kada se očekuju gosti iz Italije, Slovenije, Austrije, Njemačke, Belgije i Libanona. Održat će se radionice capoeire, sambe, brazilskih ritmova, sat sviranja berimbaua (afrički instrument koji se koristi u capoeiri) i puno igara capoeire. Zumbimba je festival kolega u međunarodnom ozračju.

 

Naziv Zumbimba je kombinacija imena Zumbi i Bimba, imena dvojice značajnih pojedinaca koji su doprinijeli borbi protiv robovlasničkog sustava i rasne diskriminacije u Brazilu. Prvotno zamišljena kao događanje koje okuplja capoeiriste različitih stilova s ciljem da zajedno uče, razmjenjuju iskustva i uživaju u capoeiri, sambi i raznim afro-brazilskim kulturnim manifestacijama, Zumbimba nastaje prije 20 godina pod okriljem škole Filhos de Bimba u Salvadoru, Bahia, Brazil. Filhos de Bimba Zagreb na čelu s profesorom Ivom Reisom dos Anjosom pokreću simultanu Zumbimbu 2008. godine. Cilj je zagrebačke inačice festivala predstavljanje brazilske kulture i rada škole hrvatskoj javnosti, te okupljanje capoeirista različitih stilova. Tijekom godina su Filhos de Bimba Zagreb uspjeli privući hrvatske capoeiriste, ali i učiniti Zagreb odredištem broj jedan za sve članove Filhos de Bimba u Europi, kao i brojne druge grupe capoeire. Škola je do sada ugostila profesore i capoeiriste iz Italije, Belgije, Francuske, Njemačke, Slovenije, Engleske, Austrije i Brazila. 

Više o Capoeiri i Filhos de Bimba školi pročitajte OVDJE 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.