Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Nova riječ u riječniku- SPAvantura
(Rejting 4.40 od 5)
Miks svega po malo
Autor: Anamarija Marović   
Srijeda, 06 Listopad 2010 11:33

 

Znam da postoje ljudi koji su napravili velike stvari za čovječanstvo, ali jabuka bi mi pala na zemlju i bez da je Newton rekao da će pasti, a i meni se s tom jabukom, kao ni s onom Evinom, ništa nije promijenilo.

 

 

Voda bi mi se prolila iz kade i sa Arhimedom i bez Arhimeda. I onaj, na Mjesecu, mali korak za čovjeka, a veliki za čovječanstvo, iako će mnogi  reći da sam uskogrudna, meni baš puno ne znači. Nemojte mi sad o zamahu leptira u Japanu, domino efektu i sličnim pričama. Kad razmislim i Festival u Canesu prolazi bez mene, a i Mostra. Ne osjećam se uskraćeno što ne poznajem Obamu ili možda Madonu, pa ni Lady Gagu. Dobro, volila bi upoznat Brad Pitta, ali uz onu Angelinu ni to mi ne bi puno značilo. Šta mi garderobu ne bira nekakav Modni bezveznjak. Od svih tih zvjezda jedino sam sretna šta poznajem Julijinog tatu, onog iz nove reklame mobilne telefonije, čak me Romeov i ne zanima. U mom mikro svijetu ne znače puno te neke velike, a ni zvučne stvari i događaji i u njemu se bez njih ništa ne bi promijenilo.

 

 Ali... da se  jedan Ivo Ljubetić Šteka prije par godina nije probudio i sam sebi rekao idem nešto napraviti na otoku, u ovom mistu, iden napravit nešto Vanka regula, moj život ne bi bio isti. A trebalo je imat viziju koja je prominila misto, pojam avanturističkog sporta u Hrvata i sportskog festivala, a i navike mene i mojih prijatelja.Ovaj vikend Sutivan je opet oživia. Inače pustim Sutivanskim ulicama mogli su se sresti samo rijetki mještani i fanovi Vanka regule. Jedini furešti bili su naši Slovenci i jedan zalutali Kinez. U intimnijom varijanti Vanka  Regule koju je Šteka nazva SPAvantura našlo nas se tridesetak ovisnika, onih koji su po dijagnozi doktorice Vide, obolili od PVRS, Post vankareguletskog sindroma. Nismo išli na liječenje, išli smo po još jednu dozu opuštene vedre sportske zabave.

Šteka nam je pripremio aktivnost svakome prema vlastitom izboru, znala se samo početna i krajnja točka, sve ostalo je bilo po vlastitom izboru, a sva tehnička podrška u Štekinom aranžmanu. Početna točka Sutivan, krajnja točka Podgažul pa kako ko voli: biciklom na Vidovu goru, pa spust u Podgažul, autom u Podgažul pa lagane vožnje po livadama, spust do Bola, spust od Podgažula do Supetra, ne znam možda je još koja varijanta kome pala na pamet.

 

 

I tako, nakon višesatnog mukotrpnog makadamskog uspona  u nemogućim vremenski uvjetima, dok su se oblaci zlokobno nadvijali nad najvećim vrhom  svih jadranskih otoka, mlada skupina zanesenjaka hrabro je podigla zastavu mira (hvala Šteka, op.a), odnosno miljun puta spominjanu VR majicu na sam vrh Vidove gore poput najvećih ratnika Iwo Jime.

 

 

Za to vrijeme Slovenci su na čelu sa Štekom brzim downhillom s Vidove gore pokušali osvojiti Bol, ali kako u Bolu nisu nikoga našli zvali su da se dođe po njih, šta je odradio Paćo, muškarac zbog kojeg žene biraju ekstremne sportove.

 

 

Jedan izbor je bio zajednički, peka za ručak u Podgažulu i zanimljivo, to nije bilo vanka regule, svi su bili točni, samo je ručak kasnio. A dok smo čekali ručak, ostavljen nam je izbor; sleckat ili možda samo sjediti na slecku.

 

 

U nedilju je trebalo odmorit noge od bicikliranja pa je u planu bilo opsada Bobovišća s mora. Po savršenom listopadskom danu, grupa najhrabrijim moreplovaca smještenih u par kajaka krenuli su od Sutivana do Bobovišća. Ispračaj je bio kao da se odlazi u najmanju ruku na put preko Mediterana, a ne do prve veće uvale. Taktike veslanja su bile različite, neki su tražili kurenat pa tako skoro do Trogira.

 

 

Kad smo shvatili da u Bobovišću ima samo 2 kupača bilo je najbolje da zovemo Šteku da dođe po nas da stignemo na ručak. Jedino mi nije jasno zašto su nam prekinili zabavu i nisu donili bicikle jer baš nas je krenulo.
Ali dobro...bit će SPA i dogodine.

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.