Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Pannonian Challenge XII
(Rejting 0 od 5)
Miks svega po malo
Autor: Vjeko Lončarević   
Petak, 19 Kolovoz 2011 08:50

Kraj kolovoza već je nadaleko poznat po seobi BMX, skate, inline i MTB vozača u ravničarske krajeve gdje se dvanaestu godinu za redom održava Pannonian Challange festival, koji je iz godine u godinu sve veći i atraktivniji a donosimo vam pregled ovogodišnjih zbivanja::

Sport

Ove godine za nagradni fond osigurano je 115.000 kn (cca 15.000 EUR) što je rezultiralo većim odazivom atraktivnih sportskih imena.

Na natjecanje se prijavilo preko 300 vozača iz cijeloga svijeta, među njima su nacionalni i svjetski BMX, skate, inline i MTB prvaci.
Većina ih je već bila u Osijeku i rado se vraćaju jer organizator godinama funkcionira na način da ove sportaše lijepo dočeka i pretvori ih u ambasadore Pannonian Challengea i Osijeka, a samim tim i Hrvatske što i je snaga ovog posebnog kontesta.

Izložba

Ovogodišnju izložbu na temu ekstremnih sportova pripremaju Samir Kurtagić (umjetnički direktor festivala), Vedran Marjanović – Vekster i Krunoslav Kićo Dundović.
Pripremljene su 3 izložbe hrvatskih autora Tina Hudolina, Dubravka Miličevića i Marka Kneževića koji će predstaviti zbirku fotografija sa snimanja novog hrvatsko filma o ekstremnim sportovima, a predstaviti ćemo i najbolje radove foto natječaja Blic My Bic portala Bike My Day.
Predstavit će se i dva video uratka te dokumentarna fotografija by Samir Kurtagić o povijesti osječkog skateinga (stare CB fotografija uhvaćena analognim fotoaparatom).

Graffiti Jam
 
Pannonian Challenge 12 ove godine na srednjoškolskom igralištu predstavlja najbolje writere Hrvatske i regije. Tako će nam u subotu 20.08. svoje radove uživo predstaviti 10ak mladih umjetnika. Radove će ocjenjivati publika i stručni žiri te će najbolji među njima osvojiti nagrade naših sponzora. Ovaj Jam je organiziran u suradnji s osječkim umjetnicima AUKSom i LUNARom.

Glazba

Ono što ovaj festival čini unikatnim jest glazbeni dio koji se, i ove godine, održava u dvorištu bivšeg disco cluba Vega, a na tematskim večerima nastupaju: Gentleman & The Evolution (D), The Toasters (USA), A Wilhelm Scream (USA), Ringišpil (SRB), Owerflow (HR), Debeli precjednik (HR), Kanđžija i Gole žene (HR), DeLyricum (HR), Emkej (SLO), InSane (SLO), Big Mama Session DJs…


Ulaznice za koncertni dio festivala nalaze se u pretprodaji na službenim pretprodajnim mjestima po cijenama od 180 kn za festivalsku (dvodnevnu) ulaznicu i 100 kn za jednodnevnu ulaznicu.

Ove godine posebnu glazbenu poslasticu pripremamo za zatvaranje festivala.
Na trim stazi (šumica) s lijeve strane Drave, gdje se održava nedjeljni dio festivalskog sportskog programa u goste dovodimo poznatu srpsku rock n roma atrakciju grupu KAL koja će svojim osebjnim rock n rollom na romski način zatvoriti glazbeni dio festivala.

 

Program sportskog dijela festivala pogledajte ovdje

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.