Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Picigin- drugo lice Splita
(Rejting 5.00 od 5)
Miks svega po malo
Autor: Anamarija Marović   
Nedjelja, 12 Lipanj 2011 21:19

Nakon izuzetno ružnog dana, Split je danas pokazao svoje drugo lice. Nakon osjećaja gorčine zbog okruženja u kojem živim i količine mržnje i agresije koja je za  vrijeme Pride-a prosipana po splitskoj Rivi, danas sam opet bila ponosna na svoj grad. 

Na splitskim Bačvicama, na 7. Prvenstvu svita u Piciginu okupio se jedan drugi Split, otvoren i pozitivan, onaj pravi Split kakvoga ja poznajem.

 

U finalu Svjetskog prvenstva našlo se pet momčadi, Divlja Horda, Sunčanica, Fali 5, Mlaji, FESB- Žbirac i A1, a u revijalnom dijelu i ekipe iz Nina i  Herceg Novog, te ekipa veterana predvođenih legendama Tonijem Veršićem, Dragom Krpešićem i Franom Parentom koji se ovim nastupom oprostio od natjecateljskog igranja picigina.

 

Na, po prvi put postavljenim tribinama, okupio se priličan broj Splićana, međutim još veći broj je natjecanje promatrao na tradicionalan način, sa zidića ili iz mora.

Iako dubina mora nije bila idealna za igranje, sve ekipe su dale svoj maksimum. Pobjednici su drugu godinu zaredom ekipa A1 u sastavu Andrej Sviličić, Mijo i Zvone Bebić, Paun Paunović, Joško Gugić, Marko Elez i Mirko Đuran.
Drugoplasirana ekipa je ekipa Sunčanica, dok su treći članovi ekipe FESB-Žbirac. Za najboljeg igrača je po glasovima sudačkog žirija u sastavu Toni Veršić, Drago Krpetić, Goran Morić i Davor Borović proglašen je Joke Gugić- Guginja, dok je za aktera najbolje akcije proglašen Mirko Đuran.

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.