Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
"Satrat ću se ali jedva čekam"
(Rejting 5.00 od 5)
Miks svega po malo
Autor: Anamarija Marović   
Utorak, 31 Svibanj 2011 22:46

"Satrat ću se ali jedva čekam" bio je jedan od prvih komentara nakon što Šteka objavio datum održavanja SPAvanture. 

Za vas koji ste propustili i mislite da je Vanka regule najbolji društveno sportsko avanturistički  događaj na ovim prostorima, prevarili ste se. Mlađe čedo idejnog tvorca najboljeg hrvatskog, a vjerujem i šire, sportsko pustolovnog događaja još je zanimljivije. Što ne znači da ćemo Vanka regule 10.07 - 17.07. preskočiti. 

SPAavantura zamišljena kao kombinacija napornog sportsko dana i hedonizma nakon toga, ove godine bila je i više od toga.

 

Nakon osvojene Vidove gore, na jesenskoj SPAvanturi, Šteka je odlučio osvojiti i Šoltu. I to naletom s mora kajacima.

Sada, točno ne znam tko se kome prilagodio, SPAvantura Welcome-u ili Welcome SPAvanturi, ali našli su se zajedno.

 

I tako, predvođeni Štekom, a pojačani Welcome timom,  grupa dragovoljaca je krenula u dugu i neizvjesnu avanturu, osvajanja Stomorske. Na putu su se ispriječili katamarani, jedrilice, "brodovi s neboderima", ali grupa hrabrih došla je do malog ribarskog  naselja, Stomorske i izvela iskrcavanje slično onome na Normandiju, međutim nije imala što osvojiti osim prazne Rive i pokojeg isto tako praznog ugostiteljskog objekta. 

 

Za odveslati natrag  trebala je nova motivacija, a Šteka je ponudio u pašticadi s njokima u bračkim Bobovištima, te se mala grupa avanturista, ponukanih glađu, ponovo uputila preko splitskih vrata prema Braču. Pomisao na skori ručak, pomogao je preveslati opasne vode Splitskih vrata.

 

Čvrstu odluku hrabrih sudionika da poslije ručka neće veslati natrag do Sutivana, prelomio je Šteka inspirativnim govorom o snazi, volji, bonaci, zalasku sunca na moru i koje čemu još  i dok smo se snašli sjedili smo u kajacima i veslali ka 30-om kilometru našeg puta.

 

Onaj kojemu sutradan nije bilo dosta veslanja ili kojem je bilo dosta veslanja pa je sad želio raditi nogama, mogao je odlučiti se za biciklu, pa prekrasnim starim bračkim putevim voziti do Ložišća, jednog od najljepših dalmatinskih mjesta.

 

Ložišće mjesto s impresivnim zvonikom, djelom Ivana Rendića zaslužuje vašu pažnju i ako ga nikad niste posjetili, toplo vam preporučam da obiđete i obavezno se spustite na mali trg ispred crkve gdje će te osjetiti dah pravog mediteranskog ambijenta.

 

U okolici Ložišća napravljena su mnoga sportska penjališta pa je ih trebalo posjetiti, jer kakva je to avantura po Braču ako ne osjetiš malo bračkog kamena. Sva penjališta biti će opisana u vodiču koji će uskoro ugledati svjetlo dana.

 

I za kraj, iznenađenje, posjet vinogradima Senjković. Zapravo, nisu toliko bitni bili vinogradi, o njima se brinu vlasnici, nama je bio bitan proizvod.

 

 

Mladi bračni par Senjković, koji su vinograde naslijedili od "nona" dočekali su nas sa sirom, maslinovim uljem i dobrim vinom Bročko rič i Bosso, proizvedenim od najbolje dalmatinske sorte Plavac mali. 
Koliko je vino bilo dobro biti će vam jasno kad kažem da smo zakasnili na trajekt kojim smo se planirali vratiti.

 

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.