Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Seminar sa Hiromichi Nagano
(Rejting 0 od 5)
Miks svega po malo
Autor: Adventure Sport Team   
Ponedjeljak, 20 Svibanj 2013 21:23

Nakon prvog posjeta Hrvatskoj i Splitu u listopadu prošle godine, kako je najavio, Nagano Sensei se vraća u Split pružiti podršku razvoju ove specifične škole japanske borilačke samoobrambene vještine Yoshinkan Aikido.

Na trodnevnom seminaru će zajedno vježbati sudionici iz Hrvatske i više Europskih zemalja. Aikido je borilačka vještina, a ne natjecateljski sport, stoga u Aikidu ne postoje klasična natjecanja. Jedini oblik usavršavanja vještine i razmjene iskustva osim redovitog treninga su seminari, okupljanja mlađih i iskusnijih vježbača.

Aikido se vježba i razvija u ozračju suradnje, partnerstva i jednakosti što kod mladih razvija kulturu nenasilja, tolerancije i nediskriminacije. Aikido jednako vježbaju djevojke i mladići, žene i muškarci. To je dovelo do velike popularnosti Aikida u svijetu, koji danas broji stotine tisuća vježbaća diljem svijeta i čini ga jednom od najpopularnijih japanskih borilačkih vještina uopće.

Među polaznicima seminara Imamo potvrđene dolaske i nekoliko visoko rangiranih Yoshinkan Aikidoka iz Njemačke, Engleske i Ukrajine. To nam predstavlja iznimnu čast, a pokazuje kako smo na dobrom putu u davanju svog doprinosa da Split učvrstimo na mapi aktualnih Europskih odredišta kvalitetnog Aikida, što smo i najavili prilikom prve posjete Nagano Senseija prošle godine.

Udruga za kulturu i sport „Aikido Yoshinkan Split“ djeluje od početka 2012. godine u cilju razvoja tradicionalne škole japanske borilačke samoobrambene vještine Yoshinkan Aikido kao jedine takve u Hrvatskoj i regiji. Tehnički mentor udruge je Hiromichi Nagano Sensei, 7.dan, direktni učenik osnivača ove škole sa sjedištem u Japanu. Udruga i njeni instruktori licencirani su članovi ove svjetske federacije.

Seminar je otvoren za sve Aikido učenike bez obzira na školu ili pripadnost federaciji, te vježbače ostalih borilačkih vještina.

Pozivamo i zainteresirane građane da poprate događaj sa otvorenih tribina judo dvorane ispod bazena na Poljudu na sve dane seminara (31.05.-02.06.), a pogotovo prilikom svečanog otvaranja u petak 31.05. u 17.30h i zatvaranja u nedjelju 02.06. u 10.30h kada će biti upriličena i demonstracija svih klubova sudionika.

 

Više informacija:

 

- Aikido Yoshinkan Split službena stranica:  http://www.aikido-yoshinkan.hr/

- Facebook: https://www.facebook.com/pages/Aikido-Yoshinkan-Split/335070733201372

  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.